Quinoa salade met zwarte bonen

Dit is de ultieme zomersalade. Perfect voor een avondmaaltijd, maar je kunt er ook aan  denken om de salade te serveren op een feestje of buffet aangezien je er heel gemakkelijk een grote hoeveelheid van kunt maken. De salade staat ook nog eens heel feestelijk door de mooie heldere kleuren en is eenvoudig een dag van te voren te bereiden. Je maakt hem met zwarte bonen. Deze zijn een echt superfood aangezien ze veel vezels, eiwitten, vitaminen, en mineralen bevatten. Daarbij is de boon ook nog eens erg lekker en heeft een fijne bite. Ik vind ze smakelijker als welke andere bonen ook en gebruik ze dan ook graag in gerechten.

Voor deze zomerse salade heb je nodig:

1 blikje zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt

1 rode paprika

1 mango in stukjes

200 gram quinoa

2 eetlepels olijfolie

Sap van 1 citroen

Zeezout

Chilipeper

Halve bos lente-uitjes

Halve bos peterselie

Als eerste kook je de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet eventueel het overtollig vocht af en laat afkoelen. Voeg dan in een kom de olijfolie, de citroen , het zout en de chilipeper bij elkaar en roer goed door. Haal vervolgens de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in mooie kleine stukjes. . Snijd of knip de lenteuitjes  en de peterselie fijn. Alles liefst niet veel groter dan de boontjes. Houd wat peterselie achter om als laatste over de salade heen te strooien.

Voeg dan in een mooie schaal alles bij het olijfolie mengsel en roer het geheel goed door. Plaats de kom afgedekt in de koelkast en laat enkele uren koelen. Het is het lekkerst als je dit inderdaad een paar uur doet zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. Haal de schaal uit de koelkast, roer nog een keer door, en strooi er de achtergehouden peterselie over.

 

 English:

Quinoa salad with black beans


This is the ultimate summer salad. Perfect for an evening meal, but you can also think of serving the salad at a party or buffet as you can easily make a large amount of it. The salad is also very festive because of the beautiful bright colors and is easy to prepare a day in advance. You make it with black beans. These are a real superfood since they contain a lot of fiber, protein, vitamins, and minerals. In addition, the bean is also very tasty and has a fine bite. I find them tastier than any other beans and also like to use them in dishes.


For this summer salad you need:

1 can of black beans rinsed and drained
1 red pepper

1 mango in small peaces
200 grams of quinoa
2 tablespoons of olive oil
Juice of 1 lemon
Sea salt
Chilipepper
Half bunch spring onions
Half bunch parsley


First you cook the quinoa according to the instructions. Drain any excess moisture and let it cool. Then add the olive oil, the lemon, the salt and the chili pepper together in a bowl and stir well. Then remove the seed lists from the peppers and cut them into nice little pieces. Slice or cut the spring onions and the parsley. Everything preferably not much bigger than the beans. Keep some parsley behind to sprinkle last over the salad.
Then add everything to the olive oil mixture in a nice bowl and stir well. Place the bowl covered in the refrigerator and allow to cool for several hours. It is best if you do this indeed a few hours so that all flavors can mix well. Remove the dish from the refrigerator, stir again, and sprinkle the retained parsley over it.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.