Mango lassi

This post is also available in: Engels

Mango Lassi is een yoghurt drank die oorspronkelijk uit India en Pakistan komt en waar het ontzettend populair is. Ik heb Lassi voor het eerst in Varanasi in India gedronken, en was meteen verkocht. Thuis heb ik recepten opgezocht en gezien dat er veel varianten in omloop zijn. Er zijn zoute, zoete en kruidige varianten, te veel om op te noemen.

De drank is erg lekker en verfrissend om tijdens een warme zomerdag te drinken, maar natuurlijk hoef je hem niet alleen dan te drinken. Het is ook een supersnel en gezond ontbijt. Of perfect bij een hete maaltijd, bijvoorbeeld een hete curry. Ik vind de variatie zoals met mango het lekkerst, misschien ook omdat mango een favoriet vrucht van mij is. Als je nog eens limoensap toevoegt maak je deze lassi extra fris.

Je hebt nodig voor 4 glazen:

3 rijpe mango’s (je kunt ook diepvries mango gebruiken)

500 ml yoghurt

1 theelepel kardemom

1 uitgeperste limoen

100 gram ijsblokjes

Gehakte pistachenootjes of munt om er over heen te strooien.

Doe alle ingrediΓ«nten behalve de limoen in een blender en blend tot alles glad is. Voeg daarna de limoensap en een klein beetje zout toe. Schenk in 2 glazen samen met eventueel nog wat ijs. Garneer eventueel met de pistachenootjes en munt. Serveer de lassi direct. Als je een mango liefhebben bent net als ik isΒ  ook heel lekker is trouwens de heerlijk frisse mango mousse met passievrucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.