About me

This post is also available in: Engels

Waarom doe ik wat ik doe

Ik ben Petra. Ik ben in 1965 geboren in Rotterdam als derde kind. Ik ben niet in Rotterdam gebleven, in tegenstelling tot velen in die tijd, maar ben van jongs af aan om de paar jaar verhuisd. Daardoor heb ik op veel verschillende plekken gewerkt en gewoond. Ik ben vrij jong getrouwd en kreeg snel achter elkaar twee kinderen. In de periode dat mijn kinderen klein waren heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan en daarnaast rechten gestudeerd.
Na mijn verhuizing van Rotterdam naar Brabant met mijn gezin ben ik gaan werken. Dat beviel mij uitstekend. Helaas werd mijn zus in 2001 ernstig ziek. Zij was alleenstaande moeder aangezien haar man al eerder was overleden. Na ruim anderhalf jaar ziek zijn is zij begin 2003 aan de gevolgen van een Melanoom overleden. Een hele verdrietige periode. Ik heb op haar wens de zorg van haar twee jonge kinderen op mij genomen. Niet lang daarna kwam mijn eigen relatie zo onder druk te staan dat er geen andere mogelijkheid voor mij was dan te scheiden. Daardoor werd ik ook een alleenstaande moeder met vier kinderen. Ik zou er zo veel over kunnen vertellen, maar wat ik over die jaren wil zeggen is dat het met vier tieners een zeer uitdagende tijd is geweest.

Toen mijn zus ziek werd heb ik mijn baan opgezegd om voor haar en de kinderen te kunnen zorgen. Toen ik ging scheiden heb ik mijn werk weer opgepikt. Ik werkte in die tijd in het bedrijfsleven. Mijn gezin kon ik daarmee draaiende houden. Ik kon voorzien in de behoefte van alle kinderen. Dat was op zich in die tijd ok, maar stilstaan bij wat ik nou werkelijk wilde, daar had ik geen tijd voor, en eerlijk gezegd had ik daarvoor ook geen ruimte in mijn hoofd. Ik zat grotendeels in de overlevingsmodus en was blij als ik alles op een dag voor elkaar kreeg wat nodig was.

In 2010 kwam ik mijn grote liefde tegen. Ik vind het nog steeds bijzonder dat hij in mijn leven is gekomen.

De jaren vlogen voorbij. Ik had een groot gezin, werkte hard en had volop energie, alleen had ik niet door dat ik steeds dichter bij een burnout terecht kwam. Ik was gewend mijzelf altijd uit te putten en alle ballen in de lucht te houden. Door mijn leeftijd, inmiddels richting de vijftig dacht ik dat alle kwalen die ik kreeg, zoals slecht slapen, aan de overgang lag. Dus zette ik nog een tandje bij. Ik had niet door dat ik aan het verdrinken was.

In 2018 kwam de klapper en kreeg ik een burnout. De eerste weken dacht ik nog dat ik na een maandje uitrusten wel weer aan het werk zou kunnen gaan. Alleen moesten toen mijn ogen nog echt open gaan, en duurde de uitval toch echt iets langer. Na mijn burnout ben ik nog even terug geweest in de branche waar ik werkte. Alleen het stemmetje in mijn hoofd dat zei dat ik nu toch echt mijn hart moest gaan volgen werd steeds luider. Iets in mij zei dat mijn pad ergens anders lag en dat er voor mij een ander doel in het leven was.

Het roer ging toen echt om. Mijn interesse en passie was altijd al om anderen te inspireren en te motiveren om nieuwe wegen in te slaan en ze daarmee vooruit te helpen. De voor mij logische stap was om coach te worden. Ik had al een opleiding gevolgd in de jaren daarvoor, overigens toen zonder een echt plan om daarvan mijn werk te gaan maken. Nu blijkt dat alles in mijn leven mij die kant op gestuurd heeft.
De laatste jaren ben ik me ook steeds meer gaan verdiepen in gezond leven, in het vinden van een balans in het leven.

Mijn doel is om vrouwen die zich vast voelen zitten weer de baas te laten zijn over hun eigen leven. Ik wil ze het zelfvertrouwen laten vinden om de dingen te doen die hun leven betekenis geven, en ze het leven te laten ontdekken wat echt bij hun past. Ik heb zoveel vrouwen in de afgelopen jaren gezien die aan het worstelen waren met zichzelf en hun omgeving. Mijn handen jeukten om die vrouwen waar ik zoveel van mijzelf in herkende te helpen om zich sterk en krachtig en comfortabel in hun lijf en leven te voelen.

Ik heb veel praktische methoden gevonden om in te zetten om mensen weer terug te brengen bij zichzelf. Samen kijk ik met mijn cliënten naar wat werkt voor hen en wat niet werkt. Kijken naar de beperkende gedachten die hun groei in de weg staat. Daarbij is het zo van belang om doelen te stellen die realiseerbaar zijn en een plan te maken om die doelen te verwezenlijken. Om nieuwe gewoontes te verwerven die duurzaam zijn om zo een gezonder en mooier leven te creëren.

Ik heb een mooie, maar ook moeilijke route, moeten lopen om tot dit inzicht te komen. Daarbij heeft pech en geluk ook een rol gespeeld. Maar iedereen heeft een mogelijkheid om het eigen lot te beïnvloeden en daarbij kan ik je helpen. 

4 thoughts on “About me

 1. Hallo Petra

  Leuke blog!
  De recepten zien er heerlijk uit en ga ik zeker proberen.
  Ook de travel stukken met tips vind ik leuk.
  Ik ga je zeker volgen!

 2. Zoveel raakpunten in jouw verhaal met dat van mij! Fijn om dit te lezen en te zien dat je je hart gevolgd hebt. Geeft mij de nodige inspiratie en motivatie want zijn we niet allemaal angstig voor verandering hoewel we het soms graag willen?

  1. Hi Inge, dank je voor je mooie woorden. Fijn dat het jou inspiratie en motivatie geeft. En dat geeft mij weer inspiratie en motivatie om verder te gaan. Angst voor verandering zit denk ik in iedereen. De kunst is om toch de stap te nemen, ook al is dat niet altijd eenvoudig. Heel veel succes en geluk in de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.