Heerlijke frisse mango mousse met passievrucht

This post is also available in: Engels

Dit toetje, een heerlijke frisse mango mousse met passievrucht is gemaakt met een van mijn favoriete vruchten. De mango, net als vele andere mooie vruchten, is oorspronkelijk afkomstig uit India. De mango leent zich voor combinatie met vele andere smaken van ook zoet tot pittig. Let wel goed op dat je mooie verse mango’s gebruikt. Mango’s bevroren of uit blik  missen toch de fijne smaak. Dus mijn advies, ga niet voor het gemak, omdat de mango zich zo lastig laat schillen en snijden. Pak een verse mango en maak “vieze” handen. De nuances van de zachte mango komen goed tot hun recht door de toevoeging van de frisse smaak van de limoen. De balans tussen beide zorgt voor een mooie basis voor deze heerlijk frisse mango mousse.

2 mango’s

Stukje gember

350 ml Griekse yoghurt

2 Passievrucht

1 sinaasappel

Enkele druppels vanille-essence

Doe het sap van een geperste sinaasappel samen met heel dun gesneden plakjes gember in een pannetje en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen. Ondertussen schil en snijd je de mango in stukjes. Doe in de keukenmachine de yoghurt, de afgekoelde sinaasappelsap, mango, limoensap en vanille-essence en meng totdat je een mooi glad mengsel hebt. Verdeel het geheel dan over vier glazen of kommetjes en zet tot gebruik ( en enkele uren) in de koelkast. Snijd de passievruchten door en schep op ieder toetje een schep van het vruchtvlees. Als je net als ik een mango liefhebber bent, kijk dan ook eens bij dit recept Mango Lassi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.