Quinoa salade met zwarte bonen

This post is also available in: Engels

Quinoa salade met zwarte bonen is de ultieme zomersalade. Perfect voor een avondmaaltijd, maar je kunt er ook aan  denken om de salade te serveren op een feestje of buffet aangezien je er heel gemakkelijk een grote hoeveelheid van kunt maken. De salade staat ook nog eens heel feestelijk door de mooie heldere kleuren en is eenvoudig een dag van te voren te bereiden. Je maakt hem met zwarte bonen. Deze zijn een echt superfood aangezien ze veel vezels, eiwitten, vitaminen, en mineralen bevatten. Daarbij is de zwarte boon ook nog eens erg lekker en heeft een fijne bite. Ik vind ze smakelijker als welke andere boon ook en gebruik ze dan ook graag in gerechten.

Voor deze zomerse salade heb je nodig:

1 blikje zwarte bonen afgespoeld en uitgelekt

1 rode paprika

1 mango in stukjes

200 gram quinoa

2 eetlepels olijfolie

Sap van 1 citroen

Zeezout

Chilipeper

Halve bos lente-uitjes

Halve bos peterselie

Als eerste kook je de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet eventueel het overtollig vocht af en laat afkoelen. Voeg dan in een kom de olijfolie, de citroen , het zout en de chilipeper bij elkaar en roer goed door. Haal vervolgens de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in mooie kleine stukjes. Snijd of knip de lenteuitjes  en de peterselie fijn. Alles liefst niet veel groter dan de boontjes. Houd wat peterselie achter om als laatste over de salade heen te strooien.

Voeg dan in een mooie schaal alles bij het olijfolie mengsel en roer het geheel goed door. Plaats de kom afgedekt in de koelkast en laat enkele uren koelen. Het is het lekkerst als je dit inderdaad een paar uur doet zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen. Haal de schaal uit de koelkast, roer nog een keer door, en strooi er de achtergehouden peterselie over. Zo heb je een heerlijke salade voor een mooie zomerse dag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.