Couscous salade voor in je lunchbox

Deze Couscous salade voor in je lunchbox is heel geschikt als je eens wat anders wilt eten tussen de middag en geen zin hebt in een gewone salade. Door de dressing met mandarijn en limoen smaakt hij lekker fris. De couscous salade is licht en toch vult deze salade goed, zodat je er een groot deel van de middag mee door zult komen zonder trek te krijgen. Hij is snel gemaakt, zeker als je de couscous en de dressing zelf de avond van te voren maakt. Je hoeft dan alleen ’s ochtends  nog de dressing en overige ingrediënten erbij te doen en door elkaar te mengen.

 Voor de salade heb je nodig:

100 gram droge couscous

50-75 gram feta

Een grote hand  gele rozijnen

Een paar takjes munt waarvan je de blaadjes fijn moet snijden

Een paar takjes peterselie, zeer fijn gesneden

50 gram granaatappel 

Voor de dressing heb je nodig:

2 mandarijnen uitgeperst

½ limoen uitgeperst

Een paar eetlepels olijfolie

Zout en peper 

Bereid de couscous  volgens de gebruiksaanwijzing en zet afgedekt in de koelkast zodat deze goed koud is de volgende ochtend. Doe s’ochtends de couscous die je even losgeroerd hebt, in een mengkom en hussel de feta, rozijnen, munt, peterselie en granaatappel er doorheen.

Meng het mandarijnensap, limoen, olijfolie en zout en peper door elkaar. Deze dressing kun je er ook al doorheen doen als je de couscoussalade gemaakt hebt, maar ik vind het prettiger om deze in een apart bakje mee te nemen en er pas overheen te gieten als ik de salade ga eten. Doe het geheel over in je lunchbox. Zo heb je in een mum van tijd een gezonde en heerlijke salade voor op je werk.  

English:

Couscous salad for your lunchbox

This Couscous salad for your lunchbox is very suitable if you want to eat something different at noon and do not feel like a regular salad. Through the dressing with mandarin and lime, it tastes nice and fresh. The couscous salad is light and yet this salad fills up well so that you will spend a large part of the afternoon without getting hungry. It is quickly made, especially if you make the couscous and the dressing yourself the night before. You only have to add the dressing and other ingredients in the morning and mix them together.

For the salad you need:
100 grams of dry couscous
50-75 grams of feta
A big hand yellow raisins
A few sprigs of mint of which you have to cut the leaves
A few sprigs of parsley, very finely cut

50 grams of pomegranate
For the dressing you need:
2 mandarins pressed out
½ lime squeezed out
A few tablespoons of olive oil
Salt and pepper
Prepare the couscous according to the instructions and put it covered in the refrigerator so that it is well cold the next morning. In the morning, put the couscous that you have just stirred, in a mixing bowl and fry the feta, raisins, mint, parsley and pomegranate through it.

Mix the mandarin juice, lime, olive oil and salt and pepper together. You can also put this dressing through if you made the couscous salad, but I find it more comfortable to take it in a separate bowl and only pour it over when I eat the salad. Transfer it to your lunch box. So you have a healthy and delicious salad for your work in no time at all.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.