9 tips tegen Winterblues

This post is also available in: Engels

 

Veel mensen hebben er last van tijdens de winter : winterblues. De dagen zijn kort en vaak ga je in het donker naar je werk en kom je in het donker weer terug. Daarbij zijn er weken dat je geen zonnetje ziet. Ik heb altijd wel wat last van winterblues, moet ik bekennen. Ik vind de winter altijd net te lang duren en de rest van de seizoenen te kort. Als de zomer op zijn einde loopt en de dagen korter worden, moet ik me echt psychisch voorbereiden op de winter.

In de loop van de tijd heb ik wat ideeën verzameld die goed voor mij werken en die jou misschien ook kunnen helpen. Hier onder vind je negen tips die echt werken:

  1. Bovenaan mijn lijst staat met stip: voldoende slapen. Ik slaap niet altijd even best en als ik een paar dagen niet goed geslapen heb, gaat mijn mood altijd achteruit. Ik let er dus zeker in dit jaargetijde op dat ik op tijd naar bed ga en 7 of 8 uur slaap krijg. Ook is het erg lekker om voor het slapen gaan een beker Golden Milk te drinken. 
  2. Ga veel naar buiten. Van buitenlucht knap je altijd op, ook al is er geen stukje blauw te ontdekken. Als je het strand in de buurt hebt, is een strandwandeling ontzettend goed. De wind en de zeelucht geven je direct een oppepper.
  3. Doe zeer regelmatig iets waar je van ontspant.  Ik vind het heerlijk om af en toe een saunabezoek te plannen.
  4. Eet licht en gezond en vermijd alcohol zoveel mogelijk.
  5. Heel belangrijk: plan leuke dingen, ga  liefst iedere maand een dagje of een nachtje weg. Ik vind het heerlijk om ergens naar toe te leven, al is het maar mezelf trakteren op een dagje uitwaaien aan het strand of een hotel te boeken in een stad en daardoor heen te slenteren.
  6. Zorg voor voldoende beweging. In de winter moet ik mezelf altijd dwingen naar de sportschool te gaan, maar als ik geweest ben, dan voelt voelen mijn lijf en mijn hoofd een stuk beter en kan ik er weer tegenaan.
  7. Streef zoveel mogelijk naar regelmaat.
  8. Seks: Het houdt je niet alleen lekker warm, maar een fijne vrijpartij is ook nog eens ontzettend goed voor je gemoedstoestand.
  9. Leer iets nieuws. Nieuwe dingen leren geeft een boost aan  je welbevinden, en als je iets nieuws hebt geleerd, geeft je dat een voldaan gevoel. 

Ik hoop dat deze tips je zullen helpen de winterblues buiten de deur te houden, en je lekker fit en happy gedurende de korte koude dagen te voelen. Mocht je nog meer tips hebben die je wilt delen, laat het me dan weten. Ik wil ze heel graag horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.