De allerlekkerste Golden Milk

This post is also available in: Engels

 

Het recept van de allerlekkerste Golden Milk vind je hier. Ik was helemaal geen theedrinker, en ik beken, ook geen melkdrinker tot ik een paar jaar geleden stuitte op het recept van Golden Milk, of Tumeric Tea. Het recept klonk spannend en uit nieuwsgierigheid en om dat ik me aan het verdiepen was in kurkuma (die het de geel goude kleur geeft), een van de bestanddelen van Golden Milk , heb ik het uitgeprobeerd. Ik vond het direct erg lekker, en wilde mijn eigengouden melk van deze geweldige drank maken. Na verschillende variaties geprobeerd te hebben kwam ik tot dit recept.

Het is niet moeilijk te maken en is , door de combinatie van ingrediënten niet alleen erg lekker, maar ook nog eens  enorm gezond.
Kurkuma, ook wel Tumeric of Geelwortel genaamd, staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het bevat curcumine, dat ontstekingsremmend werkt en (heeft) een positief effect op het brein heeft. Het zou ook de kans op hart- en vaatziekten verminderen en helpen kanker te bestrijden.
Gember werkt eveneens ontstekingsremmend, kan hersenfuncties verbeteren, en werkt tegen misselijkheid en griep.

Voor dit recept heb je nodig:

2 bekers amandel- of kokosmelk

1 theelepel kurkuma

½ theelepel kaneel

1 theelepel honing of ahornsiroop

Vers gemalen zwarte peper

Een stukje gember van een paar centimeter. ( ik haal wel het schilletje er altijd af)

Snij de gember in hele kleine stukjes. Doe de gember in een  vijzel en wrijf de gember fijn. Doe daarna de kurkuma, kaneel, honing of ahornsiroop, zwarte peper erbij  enmeng het geheel goed door elkaar. Doe de amandel- of kokosmelk in een steelpan en voeg het mengsel toe. Verwarm het geheel  gedurende drie tot vijf minuten op een middelmatig vuur. Roer regelmatig maar breng het niet aan de kook.

Je kunt de Golden Milk direct opdrinken. Ik drink dit heerlijke drankje bij voorkeur ’s avonds. Je slaapt er namelijk heerlijk op. Als je nog een warm en gezond drankje zoekt, kijk dan naar  het recept van , Vegan Chai Tea Latte dat is ook zeker het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.