Salade van bietjes met geitenkaas, grapefruit, sinaasappel en walnoten

 

Of het nu zomer of winter is, deze salade is lekker in alle jaargetijden. Als lunchgerecht of bij een avondmaaltijd. Altijd dus. Hij is heerlijk door de frisheid van de grapefruit en de sinaasappel, maar door de dressing van cranberry azijn ook zoet. De walnoten en geitenkaas geven het geheel naast het fruit ook wat stevigheid en een extra bite.

Je hebt voor een salade voor vier personen nodig:

4 gekookte bietjes
1 grapefruit
2 sinaasappels
75 gram walnoten
100 gram geitenkaas in brokjes
3 lente-uitjes
2 sjalotten
6 eetlepels Cranberryazijn
6 eetlepels olijfolie
Versgemalen zout en peper 

Eerst snijd de bietjes in blokjes en doe ze in een schaal (als er nog een schilletje om heen zit haal dat er dan eerst af). Schil daarna de grapefruit en sinaasappel, en snijd deze ook in stukjes. Haal de harde stukjes en eventueel pitjes uit het fruit en voeg ze bij de bietjes. Vervolgens maak je in een kommetje een dressing van de olijfolie en cranberryazijn, het zout en peper. Giet dan de dressing bij de salade en meng alles door elkaar. Strooi brokjes geitenkaas  over de salade heen. Hak de walnoten in kleine maar niet te kleine stukjes en strooi deze er ook over. Zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak het geheel af door voor het opdienen kleine ringetjes  lente-uitjes over de salade  te strooien.

English:

Salad of beetroot with goat’s cheese, grapefruit, orange and walnuts

Whether it is summer or winter, this salad is delicious in all seasons. As a lunch dish or with an evening meal.  It is delicious because of the freshness of the grapefruit and the orange, but also because of the dressing of cranberry vinegar. The walnuts and goat’s cheese also give the whole next to the fruit some firmness and an extra bite.
You need for a salad for four people:

4 cooked beetroot
1 grapefruit
2 oranges
75 grams of walnuts
100 grams of goat cheese in little pieces
3 spring onions
2 shallots
6 tablespoons Cranberry vinegar
6 tablespoons of olive oil
Freshly ground salt and pepper

First cut the beetroot into cubes and put them in a bowl (if there is still a scallop around the beetroot, get rid of it first). Then peel the grapefruit and orange, and cut into pieces. Remove the hard pieces and possible seeds from the fruit and add them to the beetroot. Then, in a bowl, make a dressing of the olive oil and cranberry vinegar, the salt and pepper. Pour the dressing with the salad and mix everything together. Sprinkle chunks of goat cheese over the salad. Chop the walnuts into small but not too small pieces and sprinkle them too. Put the salad in the refrigerator until use. Finish off by sprinkling small rings of spring onions over the salad before serving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.