Salade van bietjes met geitenkaas, grapefruit, sinaasappel en walnoten

This post is also available in: Engels

 

Of het nu zomer of winter is, deze salade van bietjes met geitenkaas, grapefruit, sinaasappel en walnoten is lekker in alle jaargetijden. Als lunchgerecht of bij een avondmaaltijd. Altijd dus. Hij is heerlijk door de frisheid van de grapefruit en de sinaasappel, maar door de dressing van cranberry azijn ook zoet. De walnoten en geitenkaas geven het geheel naast het fruit ook wat stevigheid en een extra bite.

Je hebt voor een salade voor vier personen nodig:

4 gekookte bietjes
1 grapefruit
2 sinaasappels
75 gram walnoten
100 gram geitenkaas in brokjes
3 lente-uitjes
2 sjalotten
6 eetlepels Cranberryazijn
6 eetlepels olijfolie
Versgemalen zout en peper 

Eerst snijd de bietjes in blokjes en doe ze in een schaal (als er nog een schilletje om heen zit haal dat er dan eerst af). Schil daarna de grapefruit en sinaasappel, en snijd deze ook in stukjes. Haal de harde stukjes en eventueel pitjes uit het fruit en voeg ze bij de bietjes. Vervolgens maak je in een kommetje een dressing van de olijfolie en cranberryazijn, het zout en peper. Giet dan de dressing bij de salade en meng alles door elkaar. Strooi brokjes geitenkaas  over de salade heen. Hak de walnoten in kleine maar niet te kleine stukjes en strooi deze er ook over. Zet de salade tot gebruik afgedekt in de koelkast. Maak het geheel af door voor het opdienen kleine ringetjes  lente-uitjes over de salade  te strooien.

Kijk ook eens naar deze verassende salade : Quinoa salade met zwarte bonen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.