Risotto met courgette, limoen, en thijm

This post is also available in: Engels

Risotto met courgette, limoen, en thijm is een verassend fris recept. Limoen kan de courgette tot leven wekken. Daarom passen ze zo goed samen in een gerecht. Met name in een risotto komt de frisse smaak goed tot uiting. Als je daarbij nog wat crème fraîche en Parmezaanse kaas denkt, zie je al dat dit gerecht een toppertje is voordat je het nog geproefd hebt. Fijn bij dit recept is dat je geen uitgebreide ingrediënten lijst nodig.

Voor dit recept goed voor 2 personen gebruik je de volgende ingrediënten:

200 gram risotto

75 gram boter

1 grote ui

750 ml vegetarische bouillon

100 ml crème fraîche

Klein bosje tijm

1 grote courgette in blokjes gesneden

75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Sap van 1 limoen

Snijd eerst de ui fijn. Verhit in een grote pan liefst met een dikke bodem de boter en smoor hierin de ui tot deze glazig is geworden. Knip de takjes tijm fijn en roer deze erdoor heen ( je kunt ook de blaadjes eraf ritsen). Je kunt de takjes er later voor het opdienen uithalen als je dat wilt. Voeg dan alle risotto toe en roer het geheel goed door. Giet hierna beetje bij beetje de bouillon bij de risotto. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de eerdere toegevoegde bouillon opgenomen is door de rijst. Steeds goed blijven roeren.

Daarna voeg je de in blokjes gesneden courgette toe en meng deze door de risotto. Laat het geheel smoren tot de courgette zacht is geworden, of als je dat lekkerder vindt beetgaar is. Als laatste gaat het limoensap en de crème fraîche door het gerecht heen en is het geheel klaar. Verdeel tenslotte de risotto over 2 borden en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen. Je kunt voor een extra frisse smaak ook nog een beetje limoenschil door de risotto mengen.

Tip: probeer ook eens de trofi met pestosaus en boontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.