Mango lassi

Lassi is een yoghurt drank die oorspronkelijk uit India en Pakistan komt en waar het ontzettend populair is. Ik heb het voor het eerst in Varanasi in India gedronken, en was meteen verkocht. Thuis heb ik recepten opgezocht en gezien dat er veel varianten in omloop zijn. Er zijn zoute, zoete en kruidige varianten, te veel om op te noemen.

De drank is erg lekker en verfrissend om tijdens een warme zomerdag te drinken, maar natuurlijk hoef je hem niet alleen dan te drinken. Het is ook een supersnel en gezond ontbijt. Of perfect bij een hete maaltijd, bijvoorbeeld een hete curry. Ik vind de variatie zoals met mango het lekkerst, misschien ook omdat mango een favoriet vrucht van mij is. Als je nog eens limoensap toevoegt maak je deze lassi extra fris.

Je hebt nodig voor 4 glazen:

3 rijpe mango’s (je kunt ook diepvries mango gebruiken)

500 ml yoghurt

1 theelepel kardemom

1 uitgeperste limoen

100 gram ijsblokjes

Gehakte pistachenootjes of munt om er over heen te strooien.

Doe alle ingrediënten behalve de limoen in een blender en blend tot alles glad is. Voeg daarna de limoensap en een klein beetje zout toe. Schenk in 2 glazen samen met eventueel nog wat ijs. Garneer eventueel met de pistachenootjes en munt. Serveer de lassi direct.

*************
Lassi is a yoghurt drink that originally comes from India and Pakistan and where it is very popular. I drank it for the first time in Varanasi in India, and was immediately sold. At home I looked up recipes and saw that there are many variants in circulation. There are salty, sweet and spicy varieties, too many to mention.
The drink is very tasty and refreshing to drink during a hot summer day, but of course you do not just have to drink it. It is also a super fast and healthy breakfast. Or perfect with a hot meal, for example a hot curry.
I like the variation as with mango, maybe also because mango is a favorite fruit of mine. If you add lime juice again, you make this lassi extra fresh.
You need for 4 glasses:
3 ripe mangos (you can also use frozen mango)
500 ml of yogurt
1 teaspoon cardamom
1 squeezed lime
100 grams of ice cubes
Chopped pistachio nuts or mint to sprinkle over them.
Put all ingredients except the lime in a blender and blend until everything is smooth. Then add the lime juice and a little salt. Pour in 2 glasses together with possibly some ice cream.
If necessary, garnish with the pistachio nuts and mint. Serve the lassi immediately.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *