Hoe leuk is het om iets nieuws te leren

This post is also available in: Engels

Hoe leuk is het om iets nieuws te leren? Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen en wil altijd op  allerlei gebieden nieuwe dingen  leren. Hoe ouder ik word hoe meer ik besef wat ik allemaal nog niet weet en wat ik graag nog zou willen leren.

Soms word ik daar wel een beetje onrustig van. En ik weet ook wat een goed gevoel het geeft als je iets dat je nog niet wist of nog niet kon,  je eigen hebt gemaakt en ook nog eens met een goed resultaat hebt afgerond.

Het kan je gevoel van eigenwaarde enorm versterken, en je kunt er zelf enorm door groeien. Iets nieuws leren heeft nog tal van andere voordelen. Nieuwe dingen leren maakt je bijvoorbeeld ook interessanter voor andere mensen, je weet namelijk over steeds meer dingen mee te praten.

Ik zal er nog een aantal noemen waarom het goed voor je is om iets nieuws te leren:

          Je hersenen zijn een spier die getraind moet worden. Als je deze spier goed en vaak    gebruikt op deze manier, zul je altijd makkelijker nieuwe dingen kunnen leren.

          Iets nieuws leren houd dus je hoofd scherp, maar je wordt er in het geheel ook actiever door.

          Zeker als je iets leert waarvoor je eigenlijk angst had, of waar je absoluut niet goed in bent, haalt je uit je comfortzone en zorgt ervoor dat je groeit en jezelf ontplooit.

         Jezelf steeds beter leren kennen wat betreft je goede en slechte eigenschappen. Misschien blijkt  iets waarvan je dacht dat je het nooit zou kunnen wel een enorm talent van je te zijn en ga je hier heel goed in worden.

         Doorzetten zal steeds beter gaan als je je in iets vastgebeten hebt om te leren en dit in het begin lastiger is als je dacht.

          Het geeft je een enorme energie boost om iets te leren wat je nog niet of niet goed genoeg kon.

          Het is superleuk je kennis te delen met anderen en die te leren wat jij geleerd hebt

          Het verbreed je horizon en je zult je in een aantal gevallen beter in anderen kunnen verplaatsen.

          Soms denk je dat je iets al kunt, maar geloof me er is altijd ruimte voor verbetering. Professionals zullen zich ook altijd op hun vakgebieden moeten blijven verbeteren. 

Het maakt eigenlijk niet uit wat je leert, als je maar iets nieuws gaat leren. Zo heb ik mij ingeschreven voor een schrijfcursus omdat ik weet dat ik daar nog enorm veel in kan verbeteren. Maar ik zou ook heel graag een kookcursus volgen, een nieuwe taal leren, beter mijn website leren vormgeven, kunnen masseren, sneller kunnen lezen. En deze lijst zou ik nog wel een stukje langer kunnen maken.

Maar wat nog wel het belangrijkste is, het is gewoon ontzettend leuk om iets nieuws te leren. En dat kan ik iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.