La Scala in Milaan

This post is also available in: Engels

Er zijn ontzettend veel mooie dingen te zien en te beleven in Milaan, maar wat ik toch wel een van de hoogtepunten in de stad vind, is het theater La Scala. Dit beroemdste operagebouw ter wereld is zeer de moeite waard om te bezoeken. De zaal is echt prachtig met al het goud en rode pluche en zonder veel fantasie waan je je zo een paar eeuwen terug.

Het theater stamt uit 1778 en is nog net zo gedecoreerd als in die tijd.  Als je rondkijkt, zie je de mooie loges rondom het toneel. Er is plaats voor 2600 personen in de zaal. In de loges is plaats voor 6 personen.  Als je een ticket boekt voor in een loge, doe je er goed aan om de voorste twee plaatsten te reserveren, omdat die het meest comfortabel zijn.

Alleen al het uitzicht vanuit de loge over de zaal en de andere loges maakt de avond al goed.  Het leuke van een bezoek aan ‘Teatro alla Scala’ is, dat zowel de dames als de heren hun uiterste best doen om er mooi uit te zien. Veel vrouwen komen in avondjurken en dat maakt het nog veel feestelijker.
In de pauze een glaasje Spumante drinken in de mooie foyer met kristallen kroonluchters is betoverend. Zelf vind ik de zaal en foyer wat weg hebben van Carré, alleen is La Scala dan toch net wat sprookjesachtiger.
Je kunt vrij makkelijk reserveren via :
teatroallascala.org . De kaartjes zijn wel erg snel uitverkocht, dus je kunt deze beter eerst boeken voordat je je reis bespreekt.

Er worden zeer verschillende stukken opgevoerd. Ik heb er nu een balletvoorstelling en een opera gezien, beiden uiteraard van hoog niveau en zeer de moeite waard.  Ik hoop de volgende keer kaartjes te bemachtigen voor de zaal, waar de stoelen iets comfortabeler zijn.

Mocht je geen behoefte hebben in een voorstelling dan kun je ook een backstage tour door het Museo Teatrale ( het theater museum) maken. Je krijgt dan veel achtergrond informatie en hebt ook toegang tot de zaal. Sowieso is het leuk om dit museum te bezoeken, aangezien daar onder meer oude muziekinstrumenten, kleding en schilderijen te bewonderen zijn. Als je wel naar een voorstelling gaat: maak er dan een feestje van. Kleed je mooi aan met alle toeters en bellen, als je dat wilt. Overdressed zal je nooit zijn. Drink Champagne en geef je oren en ogen de kost. Je zult een onvergetelijke avond hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.