Een korte trip naar Parijs

This post is also available in: Engels

Met een korte trip naar Parijs kun je me altijd blij maken.
Parijs heeft zoveel te bieden en je zou er weken kunnen doorbrengen. Daarbij is Parijs ook goed te bereizen, binnen enkele uren ben je in een van de mooiste steden van Europa ( je kunt ook onderweg een stop maken zie mijn artikel Musee Matiss du Cateau-Cambresis). Ik wil je graag 2 tips geven die je korte trip naar Parijs net iets anders dan anders kunnen maken, namelijk het nemen  van de bus en het bezoeken van kleine exposities en tentoonstellingen.

Het openbaar vervoer in Parijs is uitstekend, maar wat ik jammer vind, is dat veel mensen alleen maar de metro gebruiken. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar wel duik je direct onder de grond en zie je niets meer van de omgeving. Om die reden neem ik graag de bus.
Er is een heel uitgebreid netwerk van buslijnen en zij rijden ook om de paar minuten.
Ik vind het geweldig om een tijd in de bus te zitten en alleen maar te kijken naar wat er allemaal aan me voorbij trekt. Je kunt gewoon een ‘carnet’ kopen en daar kun je wel een tijdje mee vooruit. De kaartjes zijn 90 minuten geldig en kosten 1.70 per stuk of voor 10 kaartjes 12 euro. Erg goedkoop dus, zeker als je het vergelijkt met Nederland. Op internet kun je op de site Paris by train alle informatie over het openbaar vervoer in Parijs vinden. Als je de kaarten op deze site opent zie je precies waar de lijnen lopen en langskomen.
Ook is het handig om de app van RATP op je telefoon te downloaden, dan heb je meteen alle informatie bij elkaar.

Wat exposities en musea in Parijs betreft: je bent gauw geneigd om naar de grote musea en bezienswaardigheden te gaan, maar er zijn echt veel kleine musea en expositieruimtes waar geregeld erg mooie en verrassende tentoonstellingen te zien zijn. Een kwestie van even googelen. Te zien is bijvoorbeeld Musée Maillol, die regelmatig mooie exposities die zeer de moeite waard zijn heeft. Toen ik dit museum bezocht was er een expositie van schilderijen van Picasso, Matisse, Braque en Leger.  

En na een dagje toeren door Parijs is er natuurlijk niets heerlijker dan op een terrasje neer te strijken voor een lekker glaasje witte wijn! En daar is geen woord Frans bij. Proost! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.