Wil jij je aantrekkingskracht vergroten?

This post is also available in: Engels

How to be more attractive

Het zit in iets anders dan je misschien denkt.

Zou jij graag aantrekkelijker willen zijn? Als je op een feestje of bijeenkomst bent dat mensen naar je toe komen? En dat niet alleen, maar dat zij jou leuk vinden en door jou geboeid zijn? Of dat je op je werk echt gezien wordt?

Aantrekkingskracht is meer dan je uiterlijk. Natuurlijk is hoe je er uitziet belangrijk. Een verzorgd uiterlijk is prettig, maar het is zeker niet het enige. Je kunt er nog zo mooi en opgedoft uitzien, maar toch niet aantrekkelijk zijn. En wat voor de 1 een aantrekkelijk uiterlijk is, kan voor de ander totaal niet zo zijn. Een kwestie van smaak kun je zeggen.

Aantrekkelijk gevonden worden is naast het  goed voor jezelf zorgen, en een gezonde levensstijl erop na houden, ook een enorme positieve impuls van mentale energie. Simpel gezegd, je voelt je daar gewoon heel goed bij.

Zelfvertrouwen uitstralen, en dus aantrekkelijk zijn voor anderen is meer dan looks. Vriendelijk zijn is minstens zo belangrijk. Dat klinkt logisch toch? Ik was een tijd geleden op een feestje en liep op iemand af om even mee te kletsen. Nadat ik me voorgesteld had en we eigenlijk nog maar heel even gekletst hadden kreeg ik een ontzettend onaangenaam gevoel. Die vrouw was gewoonweg  enorm bot tegen mij. Dat was zo’n downer! Mee eens? Is zo iemand dan nog aantrekkelijk? No way!

Bij een andere gelegenheid raakte ik in gesprek met een vrouw die al ver in de tachtig was maar nog volop in de maatschappij stond en zo sprankelend was dat ik alleen al door naar haar te luisteren enorm veel energie kreeg. Zij was ook oprecht geïnteresseerd in iedereen en alles om haar heen en had een boeiend en druk sociaal leven. Deze dame had een enorme aantrekkingskracht!

Het is een simpel voorbeeld maar het klopt zeker. Als je niet alleen zelfverzekerd overkomt, maar ook nog eens vriendelijk naar anderen bent doet dat wonderen. Vriendelijk zijn naar anderen geeft jezelf trouwens ook een blij en prettig gevoel.

Wil je ook meer zelfvertrouwen uitstralen, dan heb ik nog wat meer simpele tips voor je.

  1. Als je met een rechte rug staat, dan straalt dat zelfvertrouwen uit. Daarbij, met je armen gekruist staan helpt niet, je hebt dan een gesloten houding. Sta ook niet met allebei je handen in je zakken. En als je loopt doe dat dan met een rechte rug, niet krom of in elkaar gedoken, maar met opgeheven hoofd. Het kan even raar voelen als je op je houding gaat letten, maar ik verzeker je, het zal o zo fijn voelen als je dit altijd doet, want je groeit er letterlijk en figuurlijk van.

  2. Te dicht bij iemand staan werkt intimiderend, houd voldoende maar niet teveel afstand. Kom niet in iemand zijn comfort zone. Voel aan hoe ver dat is. Ik vind het zelf altijd onplezierig als iemand heel dichtbij staat.

  3. Wees altijd empathisch naar anderen, iedereen heeft zo zijn eigen verhaal in het leven. Je weet niet waar die ander vandaan komt. Leef je in de ander in, wees oprecht geïnteresseerd in wat die persoon te vertellen heeft en oordeel niet.

  4. Trek mensen in je verhaal, nodig ze uit om deel te nemen aan wat je te zeggen hebt. Vraag hun mening, wat zij ergens van vinden, daag ze misschien zelfs een heel klein beetje uit.

  5. Wees in het heden, en dan bedoel ik dat je met je gedachten in het nu bent, bij het gesprek.

  6. Kijk mensen in de ogen, niet constant natuurlijk, want dan lijkt het meer staren, en dan voelt iemand zich snel ongemakkelijk, maar geef aandacht. Als ik met iemand in gesprek ben die constant ergens anders naar kijkt dan krijg ik het idee dat mijn gesprekspartner met heel andere dingen bezig is en dan haak ik ook eerder af.

  7. Wees positief en stop met klagen. Niets is zo afstotend als iemand die constant klaagt. Hoe vermoeiend is het als iemand met wie je praat alleen maar aan het klagen is. Dat is een reden om je heel snel uit de voeten te maken.

  8. Luister actief naar anderen, wees geïnteresseerd in wat zij te zeggen hebben. Het zou nog best wel eens verassend kunnen zijn wat iemand te vertellen heeft als je aandachtig luistert.

  9. Wees jezelf in iedere situatie, doe je niet voor als een ander persoon, wees autenthiek. Er is maar 1 persoon op deze aarde die zo uniek is als jij, dus koester dat.

  10. En heel belangrijk: heb plezier, lach en glimlach, want niets is zo aantrekkelijk als iemand die lacht. Iemand met een lach of glimlach op zijn gezicht werkt als een magneet.

Okay, sommige mensen lijken van nature aantrekkingskracht te hebben, of hebben hier over nagedacht en aan gewerkt. Zij hebben gewerkt om hun zelfvertrouwen te vergroten en te geloven in wat ze doen en waar ze voor staan. Ik hoop dat je genoeg aan deze tips hebt om je aantrekkelijkheid te vergroten. Het kan soms best een drempel zijn om jezelf meer te laten zien, want dat is wat je hiermee ook doet. Het kan in het begin ongemakkelijk voelen, maar geloof me, doe het maar gewoon, oefen veel en je zult merken dat het je steeds makkelijker afgaat en dat je steeds blijer van jezelf wordt.

En mocht je een van die personen zijn die het allemaal van nature heeft, kijk dan eens rond in je omgeving naar iemand die deze tips nodig heeft. Stap eens op iemand af die wel een boost kan gebruiken en knoop een gesprek aan. Wees dan oprecht geïnteresseerd naar wat hij of zij te vertellen heeft. Zo kun je ook bij iemand anders zijn zelfvertrouwen en aantrekkingskracht vergroten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.