Opera Royal in Chateau de Versailles

This post is also available in: Engels

Als je naar Chateau de Versailles in Parijs gaat, denk je er niet zo snel aan om daar een operavoorstelling bij te wonen. Toch is het heel erg leuk om dat wel te doen. In een historisch gebouw als Versailles is  het bijwonen van een opera namelijk een onvergetelijke ervaring.

Ik ben in Versailles naar de opera “Cosi Fan Tutte” van Mozart geweest, en ik vond het echt heel bijzonder. De voorstelling duurde ruim drie uur en in de pauze stond er een glas champagne klaar. Er werd prachtig gezongen en de akoestiek in de zaal was erg goed. De avond vloog om. Meestal bekruipt me tegen het einde van een voorstelling een gevoel dat het wel afgelopen mag zijn, maar dat had ik dit keer helemaal niet.  En dat terwijl deze uitvoering ruim drie uur duurde.

De Koninklijke Opera (Opera Royal) werd in 1770 ingewijd voor de bruiloft van de Dauphin, de toekomstige Louis XVI en Marie-Antoinette van Oostenrijk. Het werd al snel een van de mooiste theaters in Europa. De zaal is inderdaad betoverend, is niet te groot, en de stoelen zijn prachtig met blauw fluweel bekleed. Je kunt om je heen blijven kijken naar de bijzondere schilderingen die je overal ziet. Je kunt bij het reserveren kiezen tussen een stoel in de zaal of een loge.  De loges zijn niet te krap, en op de stoelen houd je het met gemak een paar uur uit.

Ieder jaar worden er in het operagebouw ongeveer 80 voorstellingen gegeven. Genoeg keuze dus. En naast opera kun je ook kiezen voor een ballet en verschillende concerten.

Mocht je geen voorstelling bij willen wonen, dan kun je ook altijd een tour boeken door het operagebouw. Kaartjes kun je reserveren via chateauversailles-spectacles. De website is erg mooi opgezet, en als je deze website bezoekt zal je zien dat je snel in de stemming komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.