Goed zorgen voor jezelf

This post is also available in: Engels

Ken je dat, het  gevoel dat er iets niet helemaal klopt in je leven, dat je een tikje ongelukkig bent, of moe bent en weinig energie hebt?

Ik had dat tijdenlang. Ik dacht dat ik goed voor mezelf zorgde door gezond te eten, genoeg te sporten en op tijd naar bed te gaan. En daarbij hard werken want dat was goed voor mijn zelfontplooiing. Op een gegeven moment ging dat stemmetje binnenin steeds meer tegenstribbelen, en sliep ik steeds slechter.. Ik werd moeier en moeier maar bleef dapper doorzetten. Het stemmetje wilde op een gegeven moment niet meer genegeerd worden en trok aan de rem. De trein kwam tot stilstand letterlijk en figuurlijk. Ik kon niets meer. Na een tijd van rust en bezinning besefte ik dat wat ik deed niet mijn altijd goed voor mij was. Ik liet mensen ver over mijn grenzen gaan en slikte veel weg. Mijn werk kostte mij teveel energie, en terwijl ik altijd zeeën van energie had gehad moest er steeds meer uit mijn tenen komen.

Ik besloot om beter voor mijzelf te gaan zorgen en niet alleen op fysiek vlak. Het goed voor jezelf zorgen zit ook echt niet in alleen rust nemen en op tijd naar bed gaan, maar bewust tijd inplannen voor mijzelf. En heel bewust dingen inplannen waar ik inspiratie van krijg en die ik leuk vind. Ik luister nu naar mezelf en kijk naar wat ik nodig heb. Ik stel meer grenzen en probeer mensen die een negatieve vibe om zich heen hebben te vermijden. Dat is soms lastig maar heel belangrijk voor mijn welbevinden. Ik ben aardiger voor mezelf geworden en dat bevalt heel goed. En heel belangrijk, ik hoef niet meer naar perfectie te streven. Goed is goed.

Toen ik eenmaal het punt bereikt had dat ik mezelf toestond om naar mijn intuïtie te luisteren, gingen er ook andere deuren open en kwamen er nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ik denk dat ik altijd wel heel bewust bezig zal moeten zijn om mijn grenzen te bewaken, dat is ook een beetje de aard van het beestje,  en naar mijzelf te luisteren, maar tot nu toe heeft het mij bijzonder veel goeds opgeleverd.

Nu hoef je natuurlijk niet opgebrand te raken beter om voor jezelf te gaan zorgen. Je kunt dat ook nu doen. Door te luister naar je intuïtie, te bedenk of dat wat je nu doet ook is wat je wilt doen, tijd in te plannen om helemaal niets te doen en je hoofd rust te gunnen, en heel aardig voor jezelf te zijn. Op deze manier zul je altijd de beste versie van jezelf te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.