De kracht van lavendel

This post is also available in: Engels


Lavendel is zeer krachtige plant met prachtige paarsen bloemen die zeer populair is. De plant ontbreekt bijna bij niemand in de tuin of op het balkon. Het zijn de bloemen waar de lavendelolie uit geextraheerd wordt. Maar wist je dat deze lavendelolie ook een van de meest gebruikte essentiële oliën is? Het wordt al een paar duizend jaar voor verschillende doeleinden gebruikt. Zelf vind ik de geur van lavendel heerlijk. Het roept bij mij altijd mooie herinneringen op aan Zuid Frankrijk.
Je kunt de lavendelolie voor talloze doeleinden gebruiken. Ik heb er een paar tips voor je opgeschreven:

– Doe voordat je gaat slapen een paar druppeltjes olie op je kussen. Je zult zien dat het kalmerend werkt en dat het fijn is om bij in slaap te vallen.
– Doe een paar druppeltjes op een verdamper en heel je kamer zal naar lavendel ruiken.
– Als je een doekje met wat lavendel olie in de wasdroger doet, krijgt je was een heerlijke geur.
– Voor wondjes is het ook heel goed. Lavendelolie bevordert de genezing ervan en heeft een ontstekingsremmende werking. Het helpt ook zeer goed bij kneuzingen.
– Als je verkouden of grieperig bent, druppel dan wat olie op een zakdoek en adem de lucht ervan in. Je zult zien dat het verlicht.
– Muggen houden absoluut niet van lavendel: je kunt ze er goed mee op afstand houden. Tevens verzacht de olie insectenbeten.
– Een druppeltje (en niet meer dan dat) in je thee heeft een rustgevend effect.

Sinds ik de lavendelolie heb ontdekt, heb ik bijna altijd een flesje bij de hand. Als je een flesje koopt, zul je zien dat je het steeds meer gaat gebruiken. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat je natuurzuivere olie hebt en geen synthetische, maar dat spreekt denk ik voor zich. (Je kunt hiervoor bijvoorbeeld bij de reformwinkel terecht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.