Taberna Arzabal Museo Reina Sofia: het mooiste terras van Madrid

This post is also available in: Engels

 

Een van de mooiste terrassen van Madrid vind ik dat van Taberna Arzabal Museo Reina Sofia. Ik heb er tijdens mijn laatste verblijf in Madrid een paar keer gezeten en zou er een volgende keer zeker graag weer terug gaan. Het terras van Taberna Arzabal ligt tegen museum Reina Sofia aan. Als je net dit mooie museum hebt bezocht, kun je ook binnendoor dit restaurant met terras bereiken. Zeker als je een paar uur door het museum gelopen hebt en een beetje gaar geworden bent van alle schilderijen die je gezien hebt, is het de perfecte plek om bij te komen. Je kunt zo alles rustig nog even je gedachten laten passeren en nagenieten van al het moois dat je in het museum hebt gezien. Het is dan ook zeker een mooie afsluiting van een ochtend of middag.

Het terras is bijzonder mooi ingericht, zeer smaakvol met prachtige kleuren.  Als het warm is, staan er voor verkoeling vernevelaars die zorgen dat het aangenaam koel is en je een klein briesje voelt. Het terras is begroeid met verschillende exotische bloemen planten. En het lijkt of je in een oase terecht bent gekomen. Het geheel is ingedeeld in verschillende stukken en je kunt  aan hoge of lage tafels een drankje en een hapje doen.

Er staat een enorme hoeveelheid kruiden die ook in de gerechten van het restaurant verwerkt worden.  Ook is er een grote kas waar je in kunt eten en is er een gedeelte ingericht voor diner of lunch. De sfeer is bijna feeëriek te noemen en het eten is apart en bijzonder lekker. Misschien is het enige minpuntje van de taverne de prijs, die iets aan de hoge kant is, maar daarvoor zit je wel op een erg mooie plek. Voor mij is het een absolute topper, dit terras. Als je in Madrid bent raad ik je aan zeker deze plek te bezoeken. Ik denk er met veel plezier aan terug dat ik daar gezeten heb en zal er bij mijn volgende trip naar Madrid ook zeker weer te vinden zijn.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.