De Rome foodtour

This post is also available in: Engels

 

Als je net als ik van Italiaans eten houdt en je gaat naar Rome, dan is een foodtour een echte aanrader om te doen. Als je googelt, zal je er verschillende vinden. Ik heb de Rome eat food experience gedaan en die is me ontzettend goed bevallen. De website Rome eat food experience nodigt uit om hier verder naar te kijken. Bijkomend voordeel is dat je direct online kunt boeken voor een zeer redelijke prijs.

Je kunt verschillende tours boeken, en ik had gekozen voor de  Vatican Foodtour. Deze beweegt zich rond het Vaticaan: een van de mooiste districten van Rome. Hij brengt je diep in het magische Borgo Pio met zijn mooie plekjes en heerlijk Italiaans eten. Je maakt, kortom, een korte culinaire reis door Rome. Je gaat bijvoorbeeld naar de lokale, overdekte markt waar de echte Romeinen hun dagelijkse boodschappen doen en waar al diverse proeverijen in kraampjes voor je klaar staan. Overweldigend zijn de geuren en kleuren van al het heerlijke eten.  Je krijgt onder andere brood, Parmezaanse  kaas, olijven en ham te proeven. Er is zoveel lekkers dat je het bijna niet op kan.

 De gids leidt je vervolgens  langs allerlei adresjes waar je  normaal gesproken nooit zou komen. Je bezoekt een pastafabriekje dat pasta levert aan de beste restaurants van Rome, een broodbakkerij en een ijswinkel waar ze het ijs nog op ambachtelijke wijze maken.

Koffie drink je in een authentiek Italiaans café, waar ook de lokale bevolking komt. De lunch die je krijgt aangeboden, wordt geserveerd met een overvloed aan wijn. Intussen vertelt de gids van alles over de stad en de cultuur. De tour eindigtop een van de mooiste plekken van Rome waar je een betoverend 360° uitzicht hebt over de stad. Door de foto’s , die je een paar dagen later per mail ontvangt, kun je nog eens extra nagenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.