Grapefruit & tonic mocktail

This post is also available in: Engels

Enige tijd geleden was ik een paar dagen naar de Belgische kust. Het seizoen was eigenlijk al een beetje gedaan. Je kent dat wel, alles is eigenlijk maar half open of zelfs al gesloten voor de winter. Ik was in de buurt van Oostende. Het was mooi weer, maar er waren niet veel strandtenten meer open. Dus de keus was snel gemaakt om een strandset voor de dag te huren bij een stek met de uitnodigende leus “live, love laugh”. Aanvankelijk was het nog wat fris en dronken we koffie, maar al snel werd het echt lekker warm met een stralende zon en kregen we op de een of andere manier zin in cocktails. Bij onze strandtent hadden ze lekkere alcoholloze cocktails. Ik heb gekozen voor de combinatie van grapefruitsap en tonic. Erg lekker en verfrissend. Thuis heb ik er nog wat mee geexperimenteerd en er zoet en zuur aan toegevoegd, waardoor de frisheid toeneemt.

Voor deze mocktail heb ik in plaats van gewone tonic, tonic light gekozen en stevia gebruikt om hem te zoeten. Zo is het een extra slanke mocktail geworden waar je dus nog eens gerust een extra glas van kunt nemen.

Ik heb hiervoor gebruikt:

1 grapefruit

1 glas light tonic (ongeveer 250 ml)

2 theelepels stevia

½ limoen

½ glas gemalen ijsblokjes

Cocktailshaker 

Pers de grapefruit en de limoen uit en doe deze in de cocktailshaker. Voeg hierbij de stevia en de tonic en schud voorzichtig om. (anders gaat het te veel schuimen). Vul twee glazen met de drank en vul af met het ijs. Steek in beide glazen een takje rozemarijn en eventueel een schijfje limoen. Serveer dit heerlijke drankje direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.