Vegan Chai Tea Latte

Chai Tea Latte, verschillend geschreven, klinkt hetzelfde in bijna alle landen in en rondom Azie maar kent vele varianten. Deze veganistische chai maak je met amandelmelk en gember. Van oorsprong wordt in het Hindoeisme geneeskrachtige kwaliteiten toegeschreven aan chai. Binnen deze vorm van geneeskunde, gebaseerd op energiestromen, wordt onder andere chai gebruikt om het slechte (vikriti) met zachte hand weer richting het goede (prakriti) te krijgen. Oftewel om de ideale verhouding van energie van je geboorte weer te herstellen door voeding. De hindoes gaan ervan uit dat alle ziekte ontstaat door ontregeling van de geest. De geest moet dus weer herstellen om zo de ziekte te kunnen bestrijden. Of beter zelfs door het gebruik van de goede kruiden met chai probeer je ontregeling te voorkomen. Het maken van deze gezonde chai met amandelmelk is heerlijk simpel en levert dus ook al geen stress op.

Voor deze heerlijke veganistische melk heb je nodig:

 600 ml amandelmelk

1 cm gember geraspt

4 kruidnagels

3 zwarte peper korrels

3 steranijs

2 kaneelstokjes

4 kardemonpeulen

2 zakjes zwarte thee of in een zeefje

3 scheppen stevia of maple syrup 

Doe de kruidnagels, zwarte peperkorrels, steranijs, en kardemonpeulen in een vijzel en kneus net zo lang tot je grove stukjes hebt. Doe dan de kaneelstokjes erbij en stamp die in een paar stukjes. Giet de amandelmelk in een pannetje en voeg het kruidenmengsel en de geraspte gember toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur uit en hang de twee theezakjes in het pannetje en laat een minuut of 5 trekken. Giet het geheel dan door een zeef in een kan. Doe er naar smaak de stevia of maple siroop toe. Voor een romig effect met wat schuim bovenop, zet je de staafmixer even in de thee.

Giet de thee in 2 glazen en de thee is klaar om direct gedronken te worden.

English:

Vegan Chai Tea Latte


Chai Tea Latte, written differently, sounds the same in almost all countries in and around Asia but also knows a lot of variations . This vegan chai is made with almond milk and ginger. Originally, medicinal qualities were attributed to chai in Hinduism. Within this form of medicine, based on energy flows, among other things chai is used to get the bad (vikriti) back to the good (prakriti) with a gentle hand. In other words, to restore the ideal balance of energy of your birth through nutrition. The Hindus assume that all illness is caused by disruption of the mind. The spirit must, therefore, recover again in order to combat the disease. Or better even by using the good herbs with chai try to avoid disruption. Making this healthy vegan chai with almond milk is wonderfully simple and does not yield stress.


For this delicious vegan milk you need:
600 ml of almond milk
1 cm of ginger grated
4 cloves
3 black pepper grains
3 star anise
2 cinnamon sticks
4 cardamounts
2 bags of black tea or in a sieve
3 scoops of stevia or maple syrup

Put the cloves, black peppercorns, star anise, and cardamon pods in a mortar and crush until you have rough bits. Then add the cinnamon sticks and stamp them in a few pieces.
Pour the almond milk in a pan and add the spice mixture and the grated ginger. Bring to the boil and simmer for about 10 minutes. Turn off the heat and hang the two tea bags in the pan and let it take 5 minutes.
Pour the whole through a sieve into a jug. Add the stevia or maple syrup to taste. For a creamy effect with some foam on top, put the bar mixer in the tea.
Pour the tea into 2 glasses and the tea is ready to be drunk immediately.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.