Valentijnstaart

Deze valentijnstaart is heel erg  leuk om je partner mee te verrassen. Voor veel mensen is valentijnsdag de reden om hun geliefde een cadeautje te geven of extra te verwennen met bijvoorbeeld een lekker ontbijtje op bed of een dinertje. Ik vond het leuk om mijn lief eens te verrassen met een mooie valentijnstaart. Misschien wel een beetje fout, maar liefde gaat door de maag.  Ik wilde een fantastische taart maken met een likkebaardend effect. Aangezien chocolade altijd een goed is, heb ik besloten een chocoladetaart te maken die niet kan mislukken en er geweldig uitziet. De hartjes sprinkles (suikerhartjes die ik besteld heb via internet) en verse aardbeien geven de taart een fantastisch effect.

Voor deze chocolade valentijnstaart heb je nodig:

Een bakvorm van 24 centimeter (ik heb een hartvormige gekozen, maar je zou natuurlijk ook een ronde kunnen nemen) en eventueel bakpapier

200 gram boter

250 gram pure chocolade minimaal 70%

150 gram melkchocolade

200 gram basterdsuiker

1 theelepel zout

150 gram bloem

½ zakje bakpoeder

4 eieren

125 ml slagroom

Bakjes aardbeien

Ongeveer 50 gram suikerhartjes of andere versiering

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe in een steelpan de in blokjes gesneden boter en voeg 150 gram pure chocolade en 150 gram melkchocolade toe en laat op een heel laag pitje smelten (liefst au bain-marie). Roer goed door en neem als alle chocolade gesmolten is de pan van het vuur.

Ondertussen klop je in een kom de vier eieren met basterdsuiker, het zout, de bloem en het bakpoeder tot een mooi glad mengsel. Beboter de bakvorm en leg op de bodem eventueel nog een stukje bakpapier. Schep dan voorzichtig het chocolademengsel erdoor tot je een mooi egaal mengsel krijgt en laat het geheel in de bakvorm lopen. Zet de vorm ongeveer 25 minuten in de oven.

Maak nu de ganache. Dit is echt supereenvoudig. Dit doe je door 100 gram pure chocolade in een pan met 125 ml slagroom te smelten en goed door te roeren.

Laat nu eerst de taart afkoelen voor je de ganache over de taart strijkt. Bestrijk hiervoor eerst de bovenkant en daarna de zijkanten met de chocolade. Het beste kun je een spatel of een vismes hiervoor gebruiken. Snijd de aardbeien in plakjes en druk deze zachtjes in de chocolade. Vul wat je niet versierd heb met de aardbeien op met de suikerhartjes. Zo krijg je een heel mooi Valentijnseffect.

Zet de valentijnstaart om de chocolade hard te laten worden minimaal een uur in de koelkast. Als dat geen heerlijke verassing is!

English:

Valentine’s cake

This Valentine’s cake is very nice to surprise your partner. For many people, Valentine’s Day is the reason to give their loved one a present or to spoil them with a nice breakfast in bed or a dinner. I liked to surprise my love with a beautiful Valentine’s cake. Maybe a little wrong, but love goes through the stomach. I wanted to make a fantastic cake with a splashy effect. Since chocolate is always a good one, I decided to make a chocolate cake that cannot fail and looks great. The hearts sprinkles (sugar hearts I ordered via internet) and fresh strawberries give the cake a fantastic effect.

For this chocolate valentine cake you need:
A baking tin of 24 centimeters (I have chosen a heart-shaped, but you could of course also take a round one) and baking paper
200 grams of butter
250 grams of dark chocolate at least 70%
150 grams of milk chocolate
200 grams of caster sugar
1 teaspoon of salt
150 grams of flour
½ bag of baking powder

4 eggs
125 ml of double cream
Bowls of strawberries
About 50 grams of sugar hearts or other decoration

Preheat the oven to 175 degrees.
Put the diced butter in a saucepan and add 150 grams of pure chocolate and 150 grams of milk chocolate and let melt on a very low pitch (preferably au bain-marie). Stir well and when all the chocolate has melted, remove the pan from the heat.

Meanwhile, in a bowl, beat the four eggs with caster sugar, the salt, the flour and the baking powder into a nice smooth mixture. Butter the baking tin and put a piece of baking paper on the bottom. Carefully shake in the chocolate mixture until you get a nice even mixture and let it run into the baking tin. Put the mold in the oven for about 25 minutes.
Now make the ganache. This is really super easy. You do this by melting 100 grams of dark chocolate in a pan with 125 ml of double cream and stir well.

Let the cake cool down before you brush the ganache over the cake. Brush the top first and then the sides with the chocolate. The best thing to do is use a spatula or a fish knife. Cut the strawberries into slices and press them gently into the chocolate. Fill what you have not decorated with the strawberries with the sugar hearts. This way you get a very nice Valentine’s effect.
Turn the Valentine’s cake to let the chocolate harden for at least an hour in the refrigerator. If that is not a wonderful surprise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.