Valentijnstaart

Valentijnsdag. Ieder jaar weer leuk om je partner te verrassen. Voor veel mensen is het de reden om hun geliefde een cadeautje te geven of extra te verwennen met bijvoorbeeld een lekker ontbijtje op bed of een dinertje. Ik vond het leuk om mijn lief eens te verrassen met een mooie taart. Misschien wel een beetje fout, maar liefde gaat door de maag.  Ik wilde een fantastische taart maken met een likkebaardend effect. Aangezien chocolade altijd een goed is, heb ik besloten een chocoladetaart te maken die niet kan mislukken en er geweldig uitziet. De hartjes sprinkles (suikerhartjes die ik besteld heb via internet) en verse aardbeien geven de taart een fantastisch effect.

Voor deze chocolade valentijnstaart heb je nodig:

Een bakvorm van 24 centimeter (ik heb een hartvormige gekozen, maar je zou natuurlijk ook een ronde kunnen nemen) en eventueel bakpapier

200 gram boter

250 gram pure chocolade minimaal 70%

150 gram melkchocolade

200 gram basterdsuiker

1 theelepel zout

150 gram bloem

½ zakje bakpoeder

4 eieren

125 ml slagroom

Bakjes aardbeien

Ongeveer 50 gram suikerhartjes of andere versiering

 

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe in een steelpan de in blokjes gesneden boter en voeg 150 gram pure chocolade en 150 gram melkchocolade toe en laat op een heel laag pitje smelten (liefst au bain-marie). Roer goed door en neem als alle chocolade gesmolten is de pan van het vuur.

Ondertussen klop je in een kom de vier eieren met basterdsuiker, het zout, de bloem en het bakpoeder tot een mooi glad mengsel.

Beboter de bakvorm en leg op de bodem eventueel nog een stukje bakpapier.

Schep dan voorzichtig het chocolademengsel erdoor tot je een mooi egaal mengsel krijgt en laat het geheel in de bakvorm lopen.

Zet de vorm ongeveer 25 minuten in de oven.

Maak nu de ganache. Dit is echt supereenvoudig. Dit doe je door 100 gram pure chocolade in een pan met 125 ml slagroom te smelten en goed door te roeren.

Laat nu eerst de taart afkoelen voor je de ganache over de taart strijkt. Bestrijk hiervoor eerst de bovenkant en daarna de zijkanten met de chocolade. Het beste kun je een spatel of een vismes hiervoor gebruiken.

Snijd de aardbeien in plakjes en druk deze zachtjes in de chocolade. Vul wat je niet versierd heb met de aardbeien op met de suikerhartjes. Zo krijg je een heel mooi Valentijnseffect.

Zet de taart om de chocolade hard te laten worden minimaal een uur in de koelkast. Als dat geen heerlijke verassing is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *