This post is also available in:
Trofie met pestosaus en boontjes is een heerlijke variatie op een originele trofie. Pasta is voor veel mensen waaronder ook mijzelf een favoriet gerecht. Ik vind Trofie een hele fijne pasta om mee te werken. Trofie kwam oorspronkelijk uit Genua maar tegenwoordig is het dé pasta van de golfo di tigullio. Dit heerlijke recept komt uit Liguria. In het originele recept zijn ook aardappels verwerkt. Ik vind het echter veel lekkerder om in plaats van de aardappels extra boontjes te gebruiken. Zo heb je een lichter gerecht, en ik vind het ook lekkerder.
Voor 2 personen heb je het volgende nodig:
50 gram basilicumblaadjes
1 teen knoflook
50 gram pijnboompitten
120 ml olijfolie
50 gram vers geraspte Pecorino
200 gram trofie
200 gram boontjes
Zeezout
Nog wat geraspte Pecorino om over de pasta heen te strooien als je ze op de borden geschept hebt.
Voor de pestosaus doe je de basilicumblaadjes, de uitgeperste knoflook, de pijnboompitten (eerst even licht roosteren), de Pecorino en het zout in een hoge kom en pureer je deze met een staafmixer. Vervolgens kook je de trofie in water met zeezout. Als deze aan de kook is, voeg je de boontjes toe en breng je het weer aan de kook. Je kookt dus gewoon de boontjes mee met de pasta, en dat is wel zo handig. Giet als de pasta en boontjes gaar zijn deze af (laat een heel klein beetje water over) en meng de pesto er door heen. Verdeel over 2 borden en strooi nog wat Pecorino eroverheen.
Deze trofi is een prima gerecht voor een lunch in het weekend als er vrienden of familie komen eten. Serveer er dan een lekker glaasje koude droge witte wijn bij, bijvoorbeeld een Vermentino.
Voor nog een heel lekker Italiaans recept kun je eens kijken naar: Risotto met courgette, limoen, en thijm