Trofie met pestosaus en boontjes

Pasta is voor veel mensen waaronder ook mijzelf een favoriet gerecht. Ik vind Trofie een hele fijne pasta om mee te werken. Trofie kwam oorspronkelijk uit Genua maar tegenwoordig is het dé pasta van de golfo di tigullio .  Dit heerlijke recept komt uit Liguria. In het originele recept zijn ook aardappels verwerkt. Ik vind het echter veel lekkerder om in plaats van de aardappels extra boontjes te gebruiken. Zo heb je een lichter gerecht, en ik vind het ook lekkerder.

Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

50 gram basilicumblaadjes

1 teen knoflook

50 gram pijnboompitten

120 ml olijfolie

50 gram vers geraspte Pecorino

200 gram trofie

200 gram boontjes

Zeezout

Nog wat geraspte Pecorino om over de pasta heen te strooien als je ze op de borden geschept hebt.

Voor de pestosaus doe je de basilicumblaadjes, de uitgeperste knoflook, de pijnboompitten (eerst even licht roosteren), de Pecorino en het zout in een hoge kom en pureer je deze met een staafmixer. Vervolgens kook je de trofie in water met zeezout. Als deze aan de kook is, voeg je de boontjes toe en breng je het weer aan de kook. Je kookt dus gewoon de boontjes mee met de pasta, en dat is wel zo handig. Giet als de pasta en boontjes gaar zijn deze af (laat een heel klein beetje water over) en meng de pesto er door heen. Verdeel over 2 borden en strooi nog wat Pecorino eroverheen.

Deze trofi is een prima gerecht voor een lunch in het weekend als er vrienden of familie komen eten. Serveer er dan een lekker glaasje koude droge witte wijn bij, bijvoorbeeld een Vermentino.

English:

Pasta is a favorite dish for many people, including myself. I think Trofie is a very fine paste to work with. Trofie originally came from Genoa but today it is the pasta of the golfo di tigullio. This delicious recipe comes from Liguria. Potatoes are also processed in the original recipe. However, I find it much better to use extra beans instead of the potatoes. So you have a lighter dish, and I also like it better.

For 2 people you need:
50 grams of basil leaves
1 clove of garlic
50 grams of pine nuts
 120 ml of olive oil
50 grams freshly grated Pecorino
200 grams of trophy
200 grams of beans
Sea salt

Some grated Pecorino to sprinkle over the pasta if you have scooped them on the plates.

For the pesto sauce, do the basil leaves, the crushed garlic, the pine nuts (first roast lightly), the Pecorino and the salt in a high bowl and puree them with a hand blender. Then boil the trophy in water with sea salt. When it is boiling, add the beans and bring it back to the boil. So you just cook the beans with the pasta, and that is so convenient. When the pasta and beans are done, drain them (leave a small amount of water) and mix in the pesto. Spread over 2 plates and sprinkle some Pecorino over it.
This trofi is a great dish for a lunch on weekends when friends or family come to eat. Serve a nice glass of cold dry white wine, for example a Vermentino. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *