Super lekkere venkel knolselderij soep

   Thuis in de winter. Het kan ongelooflijk fijn zijn om in de winter thuis te zijn. Zeker in het weekend. Soms heb je dan de hele dag voor jezelf en dan is het heerlijk om lekker te koken. Het maken van deze super lekkere venkel knolselderijsoep vult je keuken al met heerlijke geuren als je de knollen aan het smoren bent. Als hij dan klaar is na een uurtje, heb je een heerlijke zachte, dikke soep. De zachte warme smaak van de knolselderij, de anijs van de venkel gecombineerd met de truffel van de olie past prima in een winters menu.

Wat heb je nodig voor deze soep:
Flinke scheut olijfolie
1 grote witte ui in kleine stukjes gesneden
1 kleine knolselderij geschild en in kleine blokjes gesneden
3 venkelknollen boven en onderkant er af gesneden en in kleine stukjes gesneden
1 grote fris zure appel klokhuis en schil verwijderd en in blokken gesneden
1 ½ liter (heet) water
3 groentebouillon blokjes
Zeezout naar smaak
Versgemalen zwarte peper
Truffelolie
Kleine takjes tijm of ander groen

Doe een scheut olijfolie in een grote pan en verhit die. Doe de witte ui erbij en fruit die even aan. Doe dan de knolselderij, venkelknol en appel erbij en laat op een middelhoog vuur een minuut of 10 smoren terwijl je ondertussen roert. Giet het water met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer een half uur op een zacht vuur koken tot de groenten zacht zijn.
Laat de soep even een beetje afkoelen en maal deze vervolgens met een staafmixer tot een fijne smeuïge massa. Als de soep nog te dik is kun je er nog een beetje water aan toevoegen. Breng de soep op smaak met wat zeezout.
Giet de soep in kommetjes en sprenkel er een beetje truffelolie overheen. Leg er een klein takje tijm op ter garnering en strooi wat versgemalen zwarte peper over de soep. Het is ook lekker om de soep met wat knapperig stokbrood serveren.

Mocht je zin hebben in een ander winterse soep, kijk dan eens naar mijn lekkere receptje van bloemkoolsoep.

English

Super tasty fennel celeriac soup

At home in the winter. It can be incredibly nice to be home in the winter. Especially on weekends. Sometimes you have the whole day for yourself and then it is great to cook something delicious. Making this super tasty fennel celeriac soup will fill your kitchen with delicious smells when you braise the celeriac. When it is finished after an hour, you have a deliciously soft, thick soup. The soft, warm taste of the celeriac, the anise of the fennel combined with the truffle of the oil fits perfectly in a winter menu.

What do you need for this soup:
A big splash of olive oil
1 large white onion cut into small pieces
1 small celeriac peeled and cut into small cubes
3 fennel tubers, top and bottom cut off and cut into small pieces
1 large fresh sour apple, core and shell removed and cut into blocks
1 ½ litre (hot) water
3 vegetable broth cubes
Sea salt to taste
Freshly ground black pepper
Truffle oil
Small twigs of thyme or other green
Put a dash of olive oil in a large pan and heat it. Add the white onion and fry it briefly. Then add the celeriac, fennel bulb and apple and let it simmer for about 10 minutes on a medium heat while stirring. Pour the water with the bouillon cubes and bring to the boil. Let the whole cook for about half an hour on a low heat until the vegetables are soft.
Allow the soup to cool slightly and then grind to a fine, smooth mass using a hand blender. If the soup is still too thick you can add a little water. Season the soup with some sea salt.
Pour the soup into bowls and sprinkle a little bit of truffle oil over it. Place a small sprig of thyme for garnish and sprinkle some freshly ground black pepper over the soup. It is also nice to serve the soup with some crunchy baguette.
If you fancy a different winter soup, take a look at my delicious recipe of cauliflower soup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.