Super lekkere venkel knolselderij soep

This post is also available in: Engels

Thuis in de winter. Het kan ongelooflijk fijn zijn om in de winter thuis te zijn. Zeker in het weekend. Soms heb je dan de hele dag voor jezelf en dan is het heerlijk om lekker te koken. Het maken van deze super lekkere venkel knolselderijsoep vult je keuken al met heerlijke geuren als je de knollen aan het smoren bent. Als hij dan klaar is na een uurtje, heb je een heerlijke zachte, dikke soep. De zachte warme smaak van de knolselderij, de anijs van de venkel gecombineerd met de truffel van de olie past prima in een winters menu.

Wat heb je nodig voor deze soep:
Flinke scheut olijfolie
1 grote witte ui in kleine stukjes gesneden
1 kleine knolselderij geschild en in kleine blokjes gesneden
3 venkelknollen boven en onderkant er af gesneden en in kleine stukjes gesneden
1 grote fris zure appel klokhuis en schil verwijderd en in blokken gesneden
1 ½ liter (heet) water
3 groentebouillon blokjes
Zeezout naar smaak
Versgemalen zwarte peper
Truffelolie
Kleine takjes tijm of ander groen

Doe een scheut olijfolie in een grote pan en verhit die. Doe de witte ui erbij en fruit die even aan. Doe dan de knolselderij, venkelknol en appel erbij en laat op een middelhoog vuur een minuut of 10 smoren terwijl je ondertussen roert. Giet het water met de bouillonblokjes erbij en breng aan de kook. Laat het geheel ongeveer een half uur op een zacht vuur koken tot de groenten zacht zijn.
Laat de soep even een beetje afkoelen en maal deze vervolgens met een staafmixer tot een fijne smeuïge massa. Als de soep nog te dik is kun je er nog een beetje water aan toevoegen. Breng de soep op smaak met wat zeezout.
Giet de soep in kommetjes en sprenkel er een beetje truffelolie overheen. Leg er een klein takje tijm op ter garnering en strooi wat versgemalen zwarte peper over de soep. Het is ook lekker om de soep met wat knapperig stokbrood serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.