Risotto met courgette, limoen, en thijm

Risotto met courgette en limoen is een verassend fris recept. Limoen kan de courgette tot leven wekken. Daarom passen ze zo goed samen in een gerecht. Met name in een risotto komt de frisse smaak goed tot uiting. Als je daarbij nog wat crème fraîche en Parmezaanse kaas denkt, zie je al dat dit gerecht een toppertje is voordat je het nog geproefd hebt. Fijn bij dit recept is dat je geen uitgebreide ingrediënten lijst nodig.

Voor dit recept goed voor 2 personen gebruik je de volgende ingrediënten:

200 gram risotto

75 gram boter

1 grote ui

750 ml vegetarische bouillon

100 ml crème fraîche

Klein bosje tijm

1 grote courgette in blokjes gesneden

75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Sap van 1 limoen

Snijd eerst de ui fijn. Verhit in een grote pan liefst met een dikke bodem de boter en smoor hierin de ui tot deze glazig is geworden. Knip de takjes tijm fijn en roer deze erdoor heen ( je kunt ook de blaadjes eraf ritsen). Je kunt de takjes er later voor het opdienen uithalen als je dat wilt. Voeg dan alle risotto toe en roer het geheel goed door. Giet hierna beetje bij beetje de bouillon bij de risotto. Voeg pas nieuwe bouillon toe als de eerdere toegevoegde bouillon opgenomen is door de rijst. Steeds goed blijven roeren.

Daarna voeg je de in blokjes gesneden courgette toe en meng deze door de risotto. Laat het geheel smoren tot de courgette zacht is geworden, of als je dat lekkerder vindt beetgaar is.

Als laatste gaat het limoensap en de crème fraîche door het gerecht heen en is het geheel klaar.

Verdeel tenslotte de risotto over 2 borden en strooi de Parmezaanse kaas eroverheen. Je kunt voor een extra frisse smaak ook nog een beetje limoenschil door de risotto mengen.

 

In English:

Risotto with zucchini, lime, and thyme

Risotto with zucchini and lime is a surprisingly fresh recipe. Lime can bring the zucchini to life. That’s why they fit together so well in a dish. The fresh taste is particularly evident in a risotto. If you think about some crème fraîche and Parmesan cheese, you already see that this dish is a topper before you have tasted it. Fine with this recipe is that you do not need an extensive list of ingredients.

For this recipe good for 2 people use the following ingredients:

200 grams of risotto
75 grams of butter
1 large onion
750 ml of vegetarian broth
100 ml of crème fraîche
Small bunch of thyme
1 large zucchini cut into cubes
75 grams of grated Parmesan cheese
Juice of 1 lime

First cut the onion finely. Heat in a large pan with a thick bottom the butter and smother the onion until it has become glassy. Cut the sprigs of thyme finely and stir them through (you can also zip off the leaves). You can remove the sprigs later for serving if you want. Then add all risotto and stir well. Pour the broth next to the risotto little by little. Only add new stock if the previously added broth has been absorbed by the rice. Always keep stirring well.
Then add the diced zucchini and mix it with the risotto. Let the whole braise until the zucchini has softened, or if you think it tastes alright.

Finally, the lime juice and the crème fraiche go through the dish and the whole is ready. And last but not least divide the risotto over 2 plates and sprinkle the Parmesan cheese over it.
You can also mix a little lime zest with the risotto for an extra fresh taste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.