Paprika wortel kokossoep

In februari was ik samen met mijn man in India. De eerste paar dagen zaten wij in een prachtig hotel in Lucknow. Het was voor ons beiden de eerste keer dat we India waren. En zoals ze zeggen you hate it, or you love it. Nou, wij waren vrij snel lovers van India. Lucknow is een minder toeristische plaats maar heeft als lokaal regeringscentrum wel indrukwekkende gebouwen. Met name de imambara’s (grafmonumenten) zijn juwelen. Hoewel ze op elkaar lijken stralen ze, als je er rondloopt, toch ieder een hele andere sfeer uit. In het hotel aten wij ’s avonds van het Uttar Pradesh’ buffet. Voor mijn man even wennen omdat er een klein non-veg hoekje was. De obers, die trots zijn op hun keuken en het leuk vonden om alles uit te leggen, hebben mij wegwijs gemaakt in de veelheid aan vegetarische gerechten. Kokosmelk (नारियल का दूध) wordt veel gebruikt in recepten. Ik vond deze soep op basis van kokosmelk erg lekker en heb er mijn eigen twist aan gegeven en is zo is het een paprika wortel kokossoep geworden . 

1  liter groentebouillon

3 grote wortels

5 gele/oranje paprika’s

3 sjalotjes

250 ml kokosmelk

Olijfolie

2 cm gember

1 rood pepertje

Zout naar smaak 

Snipper de ui en fruit deze in de pan met olijfolie. Doe de gesneden paprika en wortel erbij en bak heel even mee. Voeg de rode peper en gember toe. Daarna de groentebouillon en laat ongeveer een kwartier pruttelen. Haal van het vuur en pureer met een staafmixer. Roer de kokosmelk erdoor en breng op smaak met zout en peper. Je kunt er eventueel ook nog wat currypoeder aan toevoegen voor de kleur en een intensere smaak. Eventueel garneren met een beetje groene kruiden. Als je ook een soepliefhebber bent is de pastinaak soep met appel en gember ook zeker het uitproberen waard.

English:

Paprika carrot coconut soup

In February I was in India with my husband. The first few days we were in a beautiful hotel in Lucknow. It was the first time that we were India for both of us. And as they say, you hate it, or you love it. Well, we were pretty fast lovers of India. Lucknow is a less touristy place but has, as a local government centre, impressive buildings. In particular, the imambara’s (burial monuments) are jewels. Although they look alike, when you walk around, they radiate an entirely different atmosphere. At the hotel, we ate dinner at the Uttar Pradesh ‘buffet in the evening. For my husband getting used to because there was a small non-veg corner. The waiters, who are proud of their kitchen and like to explain everything, have familiarized me with the multitude of vegetarian dishes. Coconut milk (नारियल का दूध) is widely used in recipes. I liked this soup based on coconut milk and gave it my own twist.

1 litre of vegetable stock
3 large roots
5 yellow/orange peppers
3 shallots
250 ml of coconut milk
Olive oil
2 cm ginger
1 red pepper
Salt to taste

Chop the onion and fry it in the pan with olive oil. Add the chopped bell pepper and carrot and fry briefly. Add the red pepper and ginger. Then add the vegetable stock and let it simmer for about fifteen minutes. Remove from the heat and puree with a blender. Stir in the coconut milk and season with salt and pepper. You can also add some curry powder for the color and a more intense taste.
Serve. If you want you can garnish the Paprika carrot coconut soup with little green herbs. If you are also a soup lover, the parsnip soup with apple and ginger is certainly worth a try.

2 thoughts on “Paprika wortel kokossoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.