Koude komkommersoep

This post is also available in: Engels

 

Deze koude komkommersoep is echt een van mijn favoriete gerechten voor de zomer. Hij is heerlijk verfrissend en nagenoeg iedereen vind hem lekker. Je kunt de soep serveren als tussendoortje, bij de lunch, of bij het avondeten.  Hij is licht maar smaakt tegelijk toch ook heel romig. Door er nog rode ui en alfalfa over te strooien heeft hij ook nog eens een lekkere bite. Wat ook fijn is dat je niet boven een heet fornuis hoeft te staan als het eigenlijk te warm is om te koken. Voor dit recept van koude komkommersoep heb je wel een blender nodig.

Benodigde ingrediënten voor deze gezonde soep voor vier personen :

2 grote komkommers, geschild en in stukken gesneden (de zaadlijsten kun je erin laten zitten)

300 ml  magere yoghurt 

2 sjalotten fijngesneden

2 teentjes knoflook uitgeperst

Half bosje dille fijngesneden

Een paar takken peterselie fijngesneden

1 limoen uitgeperst

75 ml Olijfolie

Zout en versgemalen peper naar smaak

½ kleine rode ui gesnipperd

Half bakje alfalfa

Doe de komkommer met de yoghurt, sjalotten, knoflook, dille, peterselie, olijfolie, zout en peper in een blender en pureer tot je een gladde massa krijgt. Als de soep iets te dik is kun je er eventueel wat water doorheen roeren. Proef of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Laat de soep in ieder geval een aantal uren in de koelkast koelen, want hij is het lekkerst als je hem heel koud eet. Je kunt de soep uiteraard ook voor de volgende dag klaar maken. Dit is ideaal als je de volgende dag een etentje hebt, want dan heb je vast je voorgerecht klaar.

Voor het opdienen verdeel je de soep over vier mooie kommen en strooi je er wat van de rode ui erover. Leg vervolgens een pluk alfalfa bovenop de soep. Sprenkel tenslotte een beetje olijfolie over de soep en hij is klaar om te serveren. Lekker met wat stokbrood. Als je nog een receptje wilt uitproberen van koude soep, kijk dan eens naar deze: groene groenten gazpacho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.