Koude komkommersoep

 

Deze komkommersoep is echt een van mijn favoriete gerechten voor de zomer. Hij is heerlijk verfrissend en nagenoeg iedereen vind hem lekker. Je kunt de soep serveren als tussendoortje, bij de lunch, of bij het avondeten.  Hij is licht maar smaakt tegelijk toch ook heel romig. Door er nog rode ui en alfalfa over te strooien heeft hij ook nog eens een lekkere bite. Wat ook fijn is dat je niet boven een heet fornuis hoeft te staan als het eigenlijk te warm is om te koken. Voor dit recept heb je wel een blender nodig.

Benodigde ingrediënten voor deze gezonde  soep voor vier personen :

2 grote komkommers, geschild en in stukken gesneden (de zaadlijsten kun je erin laten zitten)

300 ml  magere yoghurt 

2 sjalotten fijngesneden

2 teentjes knoflook uitgeperst

Half bosje dille fijngesneden

Een paar takken peterselie fijngesneden

1 limoen uitgeperst

75 ml Olijfolie

Zout en versgemalen peper naar smaak

½ kleine rode ui gesnipperd

Half bakje alfalfa

Doe de komkommer met de yoghurt, sjalotten, knoflook, dille, peterselie, olijfolie, zout en peper in een blender en pureer tot je een gladde massa krijgt. Als de soep iets te dik is kun je er eventueel wat water doorheen roeren. Proef of je de smaak goed vindt en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Laat de soep in ieder geval een aantal uren in de koelkast koelen, want hij is het lekkerst als je hem heel koud eet. Je kunt de soep uiteraard ook voor de volgende dag klaar maken. Dit is ideaal als je de volgende dag een etentje hebt, want dan heb je vast je voorgerecht klaar.

Voor het opdienen verdeel je de soep over vier mooie kommen en strooi je er wat van de rode ui erover. Leg vervolgens een pluk alfalfa bovenop de soep. Sprenkel tenslotte een beetje olijfolie over de soep en hij is klaar om te serveren.

English:

This cucumber soup is truly one of my favorite dishes for the summer. It is wonderfully refreshing and almost everyone likes it. You can serve the soup as a snack, at lunch, or at dinner. It is light but also tastes very creamy at the same time. By sprinkling red onion and alfalfa over the soup, it also has a nice bite. What is also nice is that you do not have to stand above a hot stove if it is actually too hot to cook. You will need a blender for this recipe.
Required ingredients for this healthy soup for four people:
2 large cucumbers, peeled and cut into pieces (you can leave the seed lists in it)
300 ml low-fat yogurt
2 shallots finely chopped
2 cloves of garlic pressed out
Half bunch of dill finely chopped
Cut a few branches of parsley
1 lime squeezed out
75 ml Olive oil
Salt and freshly ground pepper to taste
½ small red onion cut
Half cup of alfalfa
Put the cucumber with the yogurt, shallots, garlic, dill, parsley, olive oil, salt and pepper in a blender and puree until you get a smooth mass. If the soup is slightly too thick, you can possibly stir in some water. Taste if you like the taste and add some salt and pepper.
Let the soup cool for at least several hours in the fridge, because it is best when you eat it very cold. You can of course also prepare the soup for the next day. This is ideal if you have a dinner the next day, because then you have your starter ready.
Before serving, spread the soup over four beautiful bowls and sprinkle some of the red onion over it. Then place a pick of alfalfa on top of the soup. Finally, sprinkle a little olive oil over the soup and it is ready to serve.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.