Heerlijke frisse mango mousse met passievrucht

Dit toetje, een heerlijke frisse mango mousse met passievrucht is gemaakt met een van mijn favoriete vruchten. De mango, net als vele andere mooie vruchten, is oorspronkelijk afkomstig uit India. De mango leent zich voor combinatie met vele andere smaken van ook zoet tot pittig. Let wel goed op dat je mooie verse mango’s gebruikt. Mango’s bevroren of uit blik  missen toch de fijne smaak. Dus mijn advies, ga niet voor het gemak, omdat de mango zich zo lastig laat schillen en snijden. Pak een verse mango en maak “vieze” handen. De nuances van de zachte mango komen goed tot hun recht door de toevoeging van de frisse smaak van de limoen. De balans tussen beide zorgt voor een mooie basis voor deze lekkere mousse.

2 mango’s

Stukje gember

350 ml Griekse yoghurt

2 Passievrucht

1 sinaasappel

Enkele druppels vanille-essence

Doe het sap van een geperste sinaasappel samen met heel dun gesneden plakjes gember in een pannetje en laat een minuut of 10 zachtjes pruttelen.

Ondertussen schil en snijd je de mango in stukjes.

Doe in de keukenmachine de yoghurt, de enigszins afgekoelde sinaasappelsap, mango, limoensap en vanille-essence en meng totdat je een mooi glad mengsel hebt.

Verdeel het geheel dan over vier glazen of kommetjes en zet tot gebruik ( en enkele uren) in de koelkast.

Snijd de passievruchten door en schep op ieder toetje een schep van het vruchtvlees.

Engish:

This dessert, a delicious fresh mango mousse with passion fruit is made with one of my favorite fruits. The mango, like many other beautiful fruits, originally comes from India. The mango lends itself for combination with many other flavors from sweet to spicy. Be careful that you use beautiful fresh mangos. Mangos frozen or canned miss the fine taste. So my advice, do not go for convenience, because the mango can be peeled and cut so hard. Grab a fresh mango and make “dirty” hands. The nuances of the soft mango come into their own due to the addition of the fresh taste of the lime. The balance between the two provides a nice basis for this delicious mousse.

2 mangos
Piece of ginger
350 ml of Greek yogurt
2 Passion fruit
1 orange
A few drops of vanilla essence

Put the juice of a pressed orange together with very thin slices of ginger in a pan and let it simmer for about 10 minutes.
Meanwhile, peel and cut the mango into pieces.
Put in the food processor the yogurt, the slightly cooled orange juice, mango, lime juice and vanilla essence and mix until you have a nice smooth mixture.
Divide the whole over four glasses or bowls and put in the refrigerator until use (and a few hours).
Cut the passion fruit and scoop each pea with a shovel of the flesh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.