Gezonde plakkerige repen

In de supermarkt zie je ontzettend veel variaties van gezonde noten en granen repen. Niets mis mee maar als je ze zelf maakt kun je ze naar eigen smaak samenstellen en dat vind ik wel zo fijn, niet alleen de smaak is belangrijk, ook de geur en smeuïgheid doen er toe. Het lekkere van deze repen vind ik dat ze naast dat ze een goede bite hebben ook een beetje plakkerig zijn. Je kent dat wel, dat mooie moment tussen vast en vloeibaar, waarin je alle smaken nog beter kunt proeven. Voor deze gezonde power repen heb je geen oven nodig, wel een food processor. Verder heb je een klein plat bakblik en bakpapier om het blik te bekleden.

Als ingrediënten gebruik je:

50 gram havermout vlokken

250 gram ontpitte dadels

75 gram tahin

Een beetje vanille extract

½ theelepel zout

75 gram cranberries

75 gram blanke amandelen die je grof gehakt hebt.

Doe de havermout even in de keukenmachine tot deze grof gehakt is. Voeg dan de tahin, dadels, vanille en zout bij en mix tot je een redelijk gladde massa krijgt.

Voeg dan de cranberries erbij en mix nog even goed door, dat weer niet te lang want de cranberries moeten wel in stukjes blijven. Doe het mengsel in een kom en kneed de amandelen erdoor. Daarna doe je alles in het bakblik dat je met bakpapier bekleed hebt en verspreid je het egaal over het blik heen. Druk alles goed aan tot je een glad en stevig geheel krijgt. Zet dit afgedekt voor enkele uren in de koelkast. Hierna kun je de repen snijden in het bakblik, of je haalt het geheel uit het bakblik en snijdt het op het bakpapier in mooie repen. Je kunt ze enkele dagen in de koelkast bewaren als dat nodig is. Maar aangezien ze zo lekker zijn zal het me niet verbazen als ze het einde van de dag niet halen.

 

English:

Healthy sticky bars


In the supermarket you can see a lot of variations of healthy nuts and cereal bars. Nothing wrong with that but if you make them yourself you can put them together according to your taste and I like that, not only the taste is important, the smell and creaminess also matter. The nice thing about these bars is that they have a good bite, they are also a bit sticky. You know that, that beautiful moment between solid and liquid, in which you can taste all the flavors even better. For these healthy power bars you do not need an oven, but a food processor. You also have a small flat baking tin and baking paper to cover the can.


As ingrediënts you use:


50 grams oatmeal flakes
250 grams of stoned dates
75 grams of tahini
A bit of vanilla extract
½ teaspoon of salt
75 grams of cranberries
75 grams of white almonds that you have roughly chopped.


Put the oatmeal in the food processor until it is coarsely chopped. Then add the tahini, dates, vanilla and salt and mix until you get a reasonably smooth mass.
Then add the cranberries and mix well, that again not too long because the cranberries must remain in pieces. Put the mixture in a bowl and knead the almonds through it. Then you do everything in the baking tin that you have covered with baking paper and spread it evenly over the tin. Press everything until you get a smooth and firm whole. Put this covered for a few hours in the refrigerator. After this you can cut the bars in the baking tin, or you take the whole out of the baking tin and cut it on the baking paper into nice strips. You can keep them in the fridge for a few days if necessary. But since they are so good I will not be surprised if they do not make it to the end of the day.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.