De allerlekkerste avocado smoothie

Advocaatpeer is eigenlijk de echte naam van de avocado in het Nederlands. Een bom van gezondheid en energie. Avocado zit vol onverzadigde vetten en heeft daardoor een hoge calorische waarde, maar beschermt tegelijkertijd wel tegen het slechte cholesterol. De avocado kun je gebruiken in allerlei recepten van voorafjes tot toetjes, van ontbijt tot avondeten. Je kunt hem ook als drank gebruiken. Het voordeel is dat je er dan meer van kan maken en wat overblijft ingevroren kan worden voor een andere keer. Avocado was in de Gouden Eeuw al een drank op de Antillen met alcohol en is door onze roemruchte zeevaarders meegenomen naar ons land. Omdat hier geen avocado’s groeiden is er de variant ontstaan met eigeel. Je kunt een avocadoboom ook zelf kweken uit een pit. Sommige soorten kunnen tot -8˚C verdragen. Vandaag een lekkere koude smoothie van avocado, lekker als ontbijt en natuurlijk ook gezond.

Wat heb je nodig:

1 beker amandelmelk

1 rijpe zoete appel, geschild en in stukjes gesneden

1 rijpe avocado, alleen het vruchtvlees

1 stengel selderij  in stukjes

Spinazie hand vol (ongeveer 50 gram)

2 centimeter in kleine stukjes gesneden gember zonder schil

1 halve beker ijsblokjes

1 eetlepel honing

½ theelepel cayennepeper 

Doe alle ingredienten in een blender en blend tot je een egaal geheel krijgt. Mocht je de smoothie nog wat te dik vinden, voeg dan nog wat ijsblokjes toe en blend nog even. Zo heb je in een mum van tijd een ontzettend gezonde en lekkere smoothie.  Ook een heel lekker drankje om eens te proeven is de Mango Lassi  

English: 

Lawyer’s pear is actually the real name of the avocado in Dutch. A bomb of health and energy. Avocado is full of unsaturated fats and therefore has a high calorific value, but at the same time, it protects against bad cholesterol. The avocado can be used in all sorts of recipes from appetizers to desserts, from breakfast to supper. You can also use it as a drink. The advantage is that you can make more of it and what remains can be frozen for another time. The avocado was in the Golden Age already a drink on the Antilles with alcohol and was taken to our country by our illustrious seafarers. Because avocados did not grow here, the variant was created with egg yolk. You can also grow an avocado tree yourself from a pit. Some species can tolerate up to -8˚C. Today a delicious cold smoothie of avocado, tasty as breakfast and of course also healthy.

What do you need:
1 cup of almond milk
1 ripe sweet apple, peeled and cut into pieces
1 ripe avocado, only the flesh
1 celery stalk in pieces
Spinach handfull (about 50 grams)
2 centimetres cut into small pieces of ginger without skin
1 half cup of ice cubes
1 tablespoon of honey
½ tsp cayenne pepper

Put all the ingredients in a blender and blend until you get an even whole. If you still find the smoothie too thick, add some ice cubes and blend for a while. This way you have an incredibly healthy and tasty smoothie in no time. Tip: Also a very nice drink to taste is the Mango Lassi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.