Camembert sandwich met vijgenjam

Ik ben verzot op kaas en zeker Franse kaas, en vind het leuk om nieuwe recepten ermee te verzinnen.
Dit is een van de gemakkelijkste recepten die ik ken, met ook nog eens een maximaal effect.
Deze sandwich met een combinatie van camembert, vijgenjam en Balsamico klinkt op zich al heel goed. En zeker als hij , zoals deze, gebakken is in een pan, is hij perfect. De gesmolten camembert met warme vijgenjam erbij, is heerlijk. Serveer hem bijvoorbeeld als lunch in het weekend, zodat je er optimaal van kunt genieten.
Voor 1 sandwich (maar ik zou er zeker meteen meer maken) heb je nodig:

60 gram Camembert (dat is ongeveer een kwart van een kleine Camembert)
2 stevige boterhammen (volkoren of wit, net wat je het lekkerste vindt)
1 grote eetlepel vijgenjam
Een klein beetje balsamicoazijn
Boter om de boterhammen te smeren

Eventueel kun je de vijgenjam ook vervangen door kersen- of abrikozenjam, als je dat lekkerder vindt.
Om de sandwich te maken: besmeer de boterhammen aan 1 kant. Beleg dan de ongesmeerde kant van 1 boterham met de Camembert en verspreid de jam hierover. Sprenkel een klein beetje balsamicoazijn hier overheen. Leg de andere boterham met de gesmeerde kant boven er bovenop. Druk het geheel een klein beetje aan.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder boter en leg de boterham hierin. Bak de sandwich op een middelmatig vuur aan twee kanten bruin. Druk hem tijdens het bakken een klein beetje aan met een spatel. Haal de sandwich uit de pan, snijd hem doormidden en eet hem direct op. Zeer grote kans dat je er nog een wilt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *