Camembert sandwich met vijgenjam

Ik ben verzot op kaas en zeker Franse kaas, en vind het leuk om nieuwe recepten ermee te verzinnen.
Dit recept van Camembert sandwich met vijgenjam is een van de gemakkelijkste recepten die ik ken, met ook nog eens een maximaal effect.
Deze sandwich met een combinatie van camembert, vijgenjam en Balsamico klinkt op zich al heel goed. En zeker als hij , zoals deze, gebakken is in een pan, is hij perfect. De gesmolten camembert met warme vijgenjam erbij, is heerlijk. Serveer hem bijvoorbeeld als lunch in het weekend, zodat je er optimaal van kunt genieten.
Voor 1 sandwich (maar ik zou er zeker meteen meer maken) heb je nodig:

60 gram Camembert (dat is ongeveer een kwart van een kleine Camembert)
2 stevige boterhammen (volkoren of wit, net wat je het lekkerste vindt)
1 grote eetlepel vijgenjam
Een klein beetje balsamicoazijn
Boter om de boterhammen te smeren

Eventueel kun je de vijgenjam ook vervangen door kersen- of abrikozenjam, als je dat lekkerder vindt.
Om de sandwich te maken: besmeer de boterhammen aan 1 kant. Beleg dan de ongesmeerde kant van 1 boterham met de Camembert en verspreid de vijgenjam hierover. Sprenkel een klein beetje balsamicoazijn hier overheen. Leg de andere boterham met de gesmeerde kant boven er bovenop. Druk het geheel een klein beetje aan.
Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder boter en leg de boterham hierin. Bak de sandwich op een middelmatig vuur aan twee kanten mooi bruin. Druk hem tijdens het bakken een klein beetje aan met een spatel. Haal de sandwich uit de pan, snijd hem doormidden en eet hem direct op. Zeer grote kans dat je er nog een wilt!

English:

Camembert sandwich with fig jam

I am fond of cheese and certainly French cheese, and like to come up with new recipes.
This recipe of Camembert sandwich with fig jam is one of the easiest recipes I know, with also a maximum effect.
This sandwich with a combination of camembert, fig jam and Balsamico sounds very good in itself. And especially when the sandwich like this one, is baked in a pan, it is perfect. The melted camembert with warm fig jam is delicious. For example, serve him as lunch at the weekend, so that you can fully enjoy it.
For 1 sandwich (but I would definitely make more) you need:

60 grams of Camembert (which is about a quarter of a small Camembert)
2 hearty sandwiches (wholemeal or white, just what you like best)
1 large tablespoon of fig jam
A little bit of balsamic vinegar
Butter to spread the sandwiches
You can also replace the fig jam with cherry or apricot jam if you like it better.
To make the sandwich: butter the sandwiches on one side. Then lay the Camembert on the unmounted side of 1 slice of bread and spread the fig jam over it. Sprinkle a little balsamic vinegar over it. Place the other sandwich with the buttered side on top. Press the whole sandwich a little.

Heat a frying pan with non-stick coating without butter and place the sandwich in it. Fry the sandwich on a medium heat on two sides until nice brown. Press it slightly with a spatula during baking. Remove the sandwich from the pan, cut it in half and eat it immediately. Very likely that you still want one!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.