Bruschetta met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

 Bruschetta is een heerlijk hapje voor bij de borrel of als appetizer. Oorspronkelijk komt het uit Midden-Italie, en is het gemaakt van geroosterd brood ingesmeerd met knoflook, en besprenkeld met olijfolie, zout en peper. Deze variant heeft weinig meer met de originele bruschetta te maken maar is minstens zo lekker. Hij is eenvoudig klaar te maken en nagenoeg iedereen vind het lekker. Daarbij zien deze broodjes er heel feestelijk uit.

 Je hebt voor deze bruschetta nodig:

2 bakjes cherry tomaten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels honing en wat honing om over de broodjes te sprenkelen

1 eetlepel tijmblaadjes

Zout

Versgemalen peper

12 stukjes stokbrood

150 gram zachte geitenkaas

Basilicumblaadjes 

Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijdt de tomaatjes door de helft en meng ze met de olijfolie, honing en tijm in een kom. Meng er ook een klein beetje zout en peper naar smaak doorheen.

Leg op een bakblik een stuk bakpapier en spreidt daarover de tomaatjes uit. Zorg dat de platte kantjes naar boven wijzen. Bak ze ongeveer anderhalf uur in de oven. Haal de tomaatjes uit de oven en laat ze afkoelen. (het is ook lekker om ze verder te verwerken als ze nog een beetjes lauwwarm zijn)

Verspreid de sneetjes brood op een bakblik en gril ze in de oven, ongeveer een halve minuut per kant tot ze goudruin zijn. Haal  het bakblik uit de oven en laat afkoelen.

Besmeer de broodjes ruim met de zachte geitenkaas en leg ongeveer drie halve tomaatjes per broodje op de ricotta. Sprenkel nu wat honing over de broodjes en als laatste wat in kleine stukjes gesneden basilicumblaadjes. Leg de bruschetta op een mooie schaal en je bent klaar om ze op te dienen. Misschien een lekker glaasje prosecco erbij serveren om het geheel een extra feestelijk tintje te geven.

English:

 Bruschetta is a delicious snack for with drinks or as an appetizer. Originally from central Italy, it is made from toasted bread smeared with garlic, and sprinkled with olive oil, salt and pepper. This variant has little to do with the original bruschetta but is at least as tasty. It is easy to prepare and almost everyone likes it. In addition, they also  look very festive.
You need for this bruschetta:
2 bowls of cherry tomatoes
2 tablespoons of olive oil
2 tablespoons of honey and some honey to sprinkle over the sandwiches
1 tablespoon of thyme leaves
salt
Freshly ground pepper
12 pieces of baguette
150 gram of soft goat cheese
Basil leaves
Preheat the oven to 150 degrees. Cut the tomatoes through half and mix them with the olive oil, honey and thyme in a bowl. Mix in a little salt and pepper to taste.

Place a piece of baking paper on a baking tray and spread out the tomatoes. Make sure the flat edges point upwards. Bake for about one and a half hours in the oven. Remove the tomatoes from the oven and let them cool down. (It is also nice to process them further if they are still a bit lukewarm)
Spread the slices of bread on a baking tray and grill them in the oven for about half a minute per side until they are golden. Remove the baking tin from the oven and allow to cool.
Spread the rolls with goat cheese and lay about three half tomatoes per roll on the ricotta. Sprinkle some honey over the rolls and finally some basil leaves cut into small pieces. Put the bruschetta on a nice scale and you are ready to serve them. Maybe serve a nice glass of prosecco to give it an extra festive touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *