Avocado gevuld met vinaigrette

This post is also available in: Engels

 

Dit voorgerechtje met avocado is heerlijk fris, gezond,  en super makkelijk te maken. Ik at avocado op deze manier klaargemaakt vorig jaar in Rwanda voor het eerst en vond het super lekker. Ik heb het daarna al verschillende keren thuis klaar gemaakt. Tot nu toe is iedereen die ik het voorgezet heb, erg enthousiast over het gerecht. Een avocado is van zichzelf best machtig en zeker als je hem nog eens vult met bijvoorbeeld tonijn, maar als je de avocado met een vinaigrette maakt, wordt hij licht en fris.

Hieronder de lijst van ingrediënten die nodig zijn voor vier personen:

3 eetlepels witte wijnazijn

1 eetlepel pittige mosterd

4 eetlepels olijfolie

Zout

Vers gemalen peper

1 eetlepel vers geperst citroensap

1 flinke sjalot: fijngehakt

2 rijpe avocado’s

Verschillende verse kruiden, heel fijn gesneden. Bijvoorbeeld peterselie, kervel, dille, koriander, of andere groene kruiden, naar smaak.

Meng de citroensap, witte wijn azijn en mosterd goed door elkaar tot er een gladde emulsie is ontstaan. Roer dan langzaam de olijfolie er doorheen. Doe dan het zout, de peper en sjalot erbij. Meng weer. Roer als laatste de groene kruiden er doorheen.

Snij vervolgens de avocado’s doormidden en haal de pitten eruit. Leg de vier helften op een bordje of schaaltje eventueel met wat sla en schenk in ieder holletje de vinaigrette. Je kunt het gerechtje nu direct serveren. Ook lekker natuurlijk is het om het bij de lunch te serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.